Лошо качество на изделията от поръчка за Индия, е причината

...
Лошо качество на изделията от поръчка за Индия, е причината
Коментари Харесай

Нов скандал! Караниколов крие проблем с ракети на ВМЗ за Индия

Лошо качество на изделията от поръчка за Индия, е повода Делхи да не желае съдействие с ВМЗ – Сопот. Това е декларирано изрично от представители на индийското Министерство на защитата на министъра на стопанската система Емил Караниколов. Тези диалози се пазят в загадка от българската страна, тъй като изобличават обществените изказвания на Караниколов, че всичко е наред и че можем да запазим индийския пазар като производства от „ Дунарит “ и „ Емко “ се трансферират и договорят с непознати страни от държавната ВМЗ – Сопот. Министърът заблуди, че във ВМЗ ще бъдат увеличени заплатите и ще има бонуси, само че и до този миг такова нещо няма.

В момента министър Караниколов трансферира производството на неуправляеми ракети С-8КОМ от „ Емко “ във Вазовските фабрики, което е неприемлива интервенция в договорни връзки. Правят се опити да се подписа контракт с индийците за тази продукция, която те са поръчали на „ Емко “. Делхи обаче не желае тази смяна. Причината е доста елементарна: по силата на предходно съглашение във ВМЗ са създадени ракети С-5КОМ.

Тя обаче се оказала с голям брой недостатъци. Наложило се незабавно група от към 30 чиновници на ВМЗ да заминат за Индия на разходи на предприятието, с цел да отстраяват слабостите. Вече няколко седмици обаче не съумяват да се оправят и Делхи декларира отхвърли си да работи в бъдеще със заводите в Сопот.

Прикривайки истината министър Караниколов реализира няколко резултата: загуби на частната „ Емко “, загуби на държавната ВМЗ – Сопот, подозрения върху търговеца Кинтекс, слагане под въпрос на контракти с един от най-желаните играчи на интернационалния пазар – Индия, леке върху българската оръжейна промишленост, подозрения, че България е предан сътрудник.

Всичко това поради противозаконното обслужване на персонални ползи – тези на „ незнайните “ притежатели на подставените компании „ Виафот “ и „ Дипи “, - и ползите на непозната страна, която има упоритости да заеме нашето място в договорите с Индия.

Делян Добрев подаде оставка. Много преди него това трябваше да е направил министър Емил Караниколов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР