Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА

...
Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА
Коментари Харесай

ПСС предупреди: Лоши са условията за туризъм в планините

Лоши са изискванията за туризъм в планините, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС). Температурите са негативни, облачно е, има и гъста мъгла. 

Вятърът е мощен, вали и сняг. Почти на всички места към този момент има снежна завивка от няколко сантиметра, прибавиха от ПСС. Пътеките са хлъзгави, а видимостта е понижена, предизвестяват още планинските спасители. 

От ПСС - отряд София оповестиха във Фейсбук страницата си, че времето в планините към Витоша е неуместно за туризъм, защото има нова снежна завивка и мощни до ураганни ветрове. В ниските елементи има сериозна заплаха от рухване на клони, допълниха от службата. 

Първи за сезона сняг валя по високите елементи на област Смолян. Около 10 см снежна завивка има в Пампорово, оповестиха по-рано от ПСС.

Минус 3 градуса минимална температура е измерена тази заран в Пампорово и в региона на Рожен.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините в събота ще доминира облачно време на доста места с превалявания най-вече от сняг. Ще духа мощен и плевел север-северозападен вятър и ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР