Лоши са условия за туризъм във високата част на планината,

...
Лоши са условия за туризъм във високата част на планината,
Коментари Харесай

ПСС предупреждават: Лоши са условията за туризъм

Лоши са условия за туризъм във високата част на планината, има мощни ветрове и мъгла в ниските елементи, оповестиха от Планинската избавителна работа /ПСС/. Вятърът на моменти е ураганен. Времето в планините към момента е зимно, с температури от минус пет до два градуса в курортите . Няма регистрирани произшествия с туристи.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология през днешния ден над планините облачността ще е най-вече забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, над към 1700 метра – от сняг. След обяд облачността ще се раздира и понижава. Ще духа мощен северозападен вятър, който по здрач ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към минус 1° .

Днес ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, осведомиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

В половин България е разгласен жълт код за евентуално рисково време и мощен вятър. Предупреждението е в действие за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските региони – постоянно забележителна, и тук-там там ще превалява дъжд, има условия и за гръмотевична активност.

До вечерта преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабва , а през нощта против четвъртък над доста региони и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, в София – към 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и дъждовно . Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Привечер преваляванията ще отслабват. Максималните температури ще са от 11° на север до 15° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък в западните региони дневните температури ще се намалят с 3 до 5 градуса, а в Централна и Източна България вятърът ще е сдържан, към момента от юг-югозапад и там ще остане топло – в обособени региони до към 25° . От северозапад облачността ще се усилва и след обяд на доста места, изначало в Западна България, а до среднощ против събота и в Централна, ще има превалявания от дъжд, вероятни са гръмотевици.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР