Лошата инфраструктура е причината за дерайлирането на влака в Пирот,

...
Лошата инфраструктура е причината за дерайлирането на влака в Пирот,
Коментари Харесай

Лоша инфраструктура е причина за дерайлирането на влак в Пирот

Лошата инфраструктура е повода за дерайлирането на влака в Пирот, сподели министърът на строителството и инфраструктурата Горан Весич.

Кметът на Пирот Владан Васич сподели, че първите измервания тази заран демонстрират, че концентрацията на амоняк в града е " нула " след случая през вчерашния ден следобяд, когато вагон с токсичен газ се изплъзна от релсите на линията Пирот -Димитровград.

„ Първите измервания демонстрират, че концентрацията на амоняк в Пирот е нулева, за разлика от мястото, където се е измъкнал вагона, където концентрацията е по-висока. Четири вагона са дерайлирали, като от единият тече амоняк, само че добре, че всички цистерни са на изсъхнало, т.е. нито един не е в реката. Движението по автомагистралата се пренасочва, с цел да се избегне мястото, където е изминал резервоарът “, сподели Васич пред кореспонденти, представен от „ Данас ”.

Министърът на строителството и инфраструктурата Горан Весич, който през днешния ден е в Пирот, посочи, че са направени измервания на пет места в града и че " не е записано съществуване на амоняк ". Той прикани жителите да съблюдават инструкциите, с цел да спасят животи. Сформирани са две комисии, които ще открият какво се е случило, като отчетите ще бъдат оповестени.

„ Лошата инфраструктура е повода за дерайлирането на влака, реорганизация е подписана през 2018 година, а търг е разгласен едвам тази година през март, ще обсъдим за какво реконструкцията е чакана толкоз дълго ", сподели Весич, отговаряйки на забележката, че това не е първият случай на тази част от железопътната линия.

Автомобилната асоциация на Сърбия заяви, че заради прекъсване на придвижването по автомагистрала Е-80 заради повредата с амоняк, придвижването се пренасочва в сектора на пътния възел Пирот запад - пътен възел Бела Паланка и на държавния Пирот - Бела Паланка продан. „ Превозните средства, идващи от посока Ниш, употребяват изхода на пътния възел Пирот Изток, а транспортните средства, идващи от посоката на граничния пункт Градина, употребяват изхода на пътния възел Бела Паланка и не престават да се насочват към различното пътно направление Бела Паланка - Пирот, през град Понор “, споделиха от Авто-мото асоциацията на Сърбия.

Министерството на опазването на околната среда разгласи, че " следи обстановката на място и че измерванията на настоящите замърсители, както и мониторингът се правят от Металургичния институт от Бор и Агенцията за запазване на околната среда ".

Отделът за изключителни обстановки заяви, че 9 пациенти са лекувани в болничното заведение в Пирот и 15 в Университетския клиничен център в Ниш със признаци на отравяне с амоняк, само че всички те са в устойчиво положение. От този бранш през вчерашния ден късно следобяд оповестиха, че общо 51 души са приети в болница със признаци на отравяне с амоняк, от които двама са с тежки признаци. Някои медии оповестиха, че нощес възрастен мъж, продължителен сърдечно болен, е открит мъртъв в автомобил, който е излязъл от пътя край Пирот и че аутопсията ще откри повода за гибелта, т.е. дали е умрял от главно заболяване, следствията от случая или поемане на амоняк. 

От " Сърбия Карго " оповестиха, че това е товарен трен, който всекидневно се движи по този сектор, превозвайки първични материали от България до Прахово и Шабац, а вагонът-цистерна е благосъстоятелност на компания " Еликсир ". 

Съвместната железопътна комисия за следствие на изключителни обстановки на Железопътната инфраструктура на Сърбия и „ Сърбия Карго ” ще откри повода за този случай, споделиха от " Сърбия Карго ".

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР