Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ,

...
Лоша хигиена и нашествие на дървеници във влаковете на БДЖ,
Коментари Харесай

XXI век: Дървеници нападнаха БДЖ

Лоша хигиена и настъпление на дървеници във влаковете на БДЖ, за това алармират пасажери. Как държавната железница се оправя с казуса в XXI век?

Ежедневно пасажери от цялата страна употребяват един от най-евтините способи за превоз – железопътния. Цената им харесва, обаче поддръжката - не. Някои от пасажерите даже са съгласни да заплащат повече, стига и качеството да е по-добро.

Що се касае до нашествието на дървеници, специалисти припомнят, че те не са рискови и не придвижват заболявания и в действителност в купетата на влаковете ги внасят пасажерите, напомня Би Ти Ви.

„ Дървениците са във влакове импортирани с багаж от пасажерите или с облекла, обикновено е, те са директно свързани с хората. Ухапването провокира отичане върху кожата, сърбеж в някои случаи, някои хора даже не го усещат “, разяснява доцент Николай Симов, ентимолог.

Борбата с нашествието на тези инсекти може да бъде извънредно комплицирана, а гаранция за цялостното им заличаване няма, прецизира ученият.

Ивайло Георгиев, шеф на отдел „ Продажби и обслужване “ на БДЖ, изясни пред Би Ти Ви, че всички композиции в придвижване се почистват и дезинфекцират по график, преди да тръгнат на път. Основно разчистване се прави на 28 дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР