ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Във вторник апелативен съд отмени присъда

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Във вторник апелативен съд отмени присъда
Коментари Харесай

Съдът отмени присъдата на бившия представител на САЩ от Небраска Джеф Фортенбери за лъжа пред федералните власти

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Във вторник апелативен съд анулира присъда от 2022 година против някогашния представител на Съединени американски щати Джеф Фортенбъри от Небраска, постановявайки, че той не трябваше да бъде съден в Лос Анджелис.

Фортенбери беше наказан през март 2022 година по обвинявания, че е излъгал федералните управляващи за противозаконен принос от $30 000 за акцията му от задграничен милиардер на акция за набиране на средства в Лос Анджелис през 2016 година Той подаде оставка дни по-късно след напън от страна на водачите на Конгреса и губернатора на Републиканската партия на Небраска.

В решението си от вторник Апелативният съд на Съединени американски щати за Девети окръг написа, че мястото на процеса в Лос Анджелис е неуместно, защото Fortenberry е направил подправените изказвания по време на изявленията с федерални сътрудници в дома му в Линкълн, Небраска, и в офиса на неговия юрист във Вашингтон.

„ Присъдите на Фортенбери са анулирани, тъй че той да може да бъде съден още веднъж, в случай че въобще бъде съден, по подобаващ метод място “,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР