ЛОС АНДЖЕЛИС — Нов калифорнийски закон, който забранява на хората

...
ЛОС АНДЖЕЛИС — Нов калифорнийски закон, който забранява на хората
Коментари Харесай

Калифорнийският закон, забраняващ носенето на огнестрелни оръжия на обществени места, отново е блокиран, тъй като съдията казва, че нарушава 2-ра поправка

ЛОС АНДЖЕЛИС — Нов калифорнийски закон, който не разрешава на хората да носят огнестрелни оръжия на множеството публични места, още веднъж беше блокиран да влезе в действие в събота като правосъдното дело, което го оспорва, продължава.

Състав на 9-ти областен апелативен съд прекрати временно задържане на предписание на по-нисък съд, блокиращо закона. Задържането беше издадено от друг 9-ти областен панел и разреши на закона да влезе в действие на 1 януари.

Решението от събота резервира в действие решение от 20 декември на американския областен арбитър Кормак Карни, блокиращо закона. Карни сподели, че това нарушава Втората корекция и че групите за отбрана на оръжията евентуално ще надделеят в доказването, че е противоконституционен.

Законът, подписан от губернатора на Демократическата партия Гавин Нюсъм, не разрешава на хората да носят скрити оръжия на 26 типа места, в това число публични паркове и детски площадки, църкви, банки и зоологически градини. Забраната важи без значение дали лицето има ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР