Лориен записа трети пореден успех, след като надделя над Нант

...
Лориен записа трети пореден успех, след като надделя над Нант
Коментари Харесай

Лориен с трета поредна победа, Рен разби Оксер

Лориен записа трети следващ триумф, откакто надви над Нант с 3:2 в среща от седмия кръг на Лига 1. Данго Уатара, Йоан Котлин и Ибрахима Коне бяха точни за триумфа на домакините, а Игнатиус Ханаго и Мосес Симон се разписаха за Нант. След триумфа Лориен се изкачи на четвърто място в класирането с актив от 16 точки и е единствено на три зад водача Пари Сен Жермен.

Рен завоюва безапелационно с 5:0 против Оксер. Така отборът продължи впечатляващата си домакинска серия до 21 победи в 28 мача. Точни за триумфа бяха Камалдин Сюлеймана, Амин Гуири, Мартен Терие, Флавиен Тет и Матис Аблин. Вратарят Стив Манданда се отличи с асистенция. Рен събра 11 точки и се изкачи на шесто място в класирането.

Анже завоюва против Монпелие с 2:1 и записа първа победа за сезона. Софиан Буфал вкара от дузпа в 69-ата минута, с цел да донесе съумяха на своя отбор. Арно Норден даде задатък на Монпелие в 7-ата минута, а две по-късно Адриан Юну изравни. Ница победи при визитата си на Аячо с 1:0 с попадение на Анди Делор в 65-ата минута. Тулуза реализира триумф против гостуващия Реймс с 1:0. Закария Абухлял донесе успеха на домакините в 31-ата минута, а Реймс остана с 10 души, откакто Алексис Флипс получи червен картон.

Страсбург и Клермон приключиха 0:0 в първата среща от неделната стратегия на френската Лига 1. Домакините не съумяха да завоюват против Клермон за първи път в своята история в елита, а тимът на Жулиен Стефан остава без победа след седем мача от новия сезон на френското състезание. Страсбург остана с 10 души, откакто Максим Льо Маршан получи червен картон в 89-ата минута.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР