Лора Найденова е позната за всички нас от телевизионния екран,

...
Лора Найденова е позната за всички нас от телевизионния екран,
Коментари Харесай

Кулинарни пътешествия с Лора Найденова

Лора Найденова е позната за всички нас от телевизионния екран, където в компанията на нейния сътрудник Стоян Сейменски подготвят кулинарни магии от целия свят. Ние обаче взехме решение да я поканим в нашето студио, тъй като оттатък малкия екран, тя има още доста какво да ни опише. Освен, че се е отдала изцяло на нейната пристрастеност към готвенето, тя е и върл странник.

Лора споделя, че храната и пътешествията вървят ръка за ръка, а на къде са я отвели вижте в нашето изявление с нея:

Как се зароди любовта към храната? Кое беше първото нещо, което сготви?

Първото нещо евентуално е било пържени яйца - нещо, което даже едно дете може да направи. Любовта към кухнята идва от вкъщи и фамилията. Майка ми е страховит кулинар, обича да опитва. Тогава нямаше интернет, само че имахме тв приемник и кулинарна книга с европейска кухня. Някои комбинации ми се костваха странни, само че ме сграбчиха комбинациите от усети и аромати.

Кога реши да се занимаваш професионално с кулинария?

При мен нещата се случиха малко по-късно. Моят брат приключи тогава ТОХА и ми разпалено ми разказваше по какъв начин върви на стажове в хотели и вижда неща, които преди 20 години нямаше като манго. Това може би е предизвикало любознанието ми.

Българска или задгранична кухня?

Всякаква! Обичам сезонните артикули, боготворя да опитвам. Като видя нещо забавно, което не съм правила незабавно опитвам да го подготвям и да го трансформирам по моя метод. Сега съм се концентрира в най-семплите неща като розов домат, домашна печена чушка, любеница със сирене.

Как се зароди твоята пристрастеност към пътешествията?

Сякаш с кулинарията се преплетоха. В тийнейджърските си години доста желаех да пътувам на проведени екскурзии от учебни заведения. По-късно се появи и друга опция по програмата Еразъм и с помощта на това посетих Франция, Германия, Италия, където работех на стаж, откакто бях почнала да изучавам.

Какво най-вече те впечатли от задграничната кухня?

Имаше толкоз доста неща! Бях чела доста, само че се оказа, че в менюта на ресторанта във Франция, в който работех имаше гълъб, охлюви… В Китай да вземем за пример пробвах пържени скорпиони и змия. В тези азиатски страни има доста пазари, на които се предлага най-разнообразна храна. Скорпионите ми харесаха - бяха дребни и набучени на съчка. Змията имаше усет на риба.

 

За да разберете още за вълнуващите кулинарни пътешествия на Лора можете да научите в новото ни видео:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР