Лондонската полиция е задържала през последните 10 дни 680 души,

...
Лондонската полиция е задържала през последните 10 дни 680 души,
Коментари Харесай

На протестите в Лондон за 10 дни са арестувани 680 души

Лондонската полиция е задържала през последните 10 дни 680 души, взели участие в митингите на екологичното придвижване Бунт против заличаването и се чака да бъдат осъществени още арести.

Арестите от 1 до 10 септември са били за блокиране на пътното придвижване, разваляне на благосъстоятелност и нарушение на публичния ред, заяви полицията.

18-годишен юноша беше упрекнат през вчерашния ден в разваляне на благосъстоятелност, откакто написа със спрей " той е расист " под скулптура на Уинстън Чърчил по време на митинга на Бунт против заличаването в четвъртък в центъра на Лондон. Групата, бореща се против климатичните промени, известна и с буквите XR, провежда поредност от митинги в Лондон и други градове, с искане държавното управление да поддържа законопроект за незабавни климатични и екологични ограничения.

Активисти окупираха мостове и пътища, блокираха вестникарски печатници и стачкуваха на няколко летища и пред офисите на компании, свързвани с изкопаеми горива.

Полицията конфискува шестметровия бутафорен транспортен съд, наименуван " Плаващия фар Грета ", предходната седмица, откакто деятели го бутаха от южния британски бряг до Лондон.

Вътрешният министър Прити Пател сподели във вторник пред висши офицери от полицията, че деятелите са " нарушители " и употребяват " партизанска тактичност ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР