Лондон вече има нова атракция - Музикална алея на славата,

...
Лондон вече има нова атракция - Музикална алея на славата,
Коментари Харесай

Музикална алея на славата беше открита в Лондон

Лондон към този момент има нова атракция - Музикална алея на славата, оповестяват "Билборд " и Ей Би Си.

Британската музикална версия на фамозната Алея на славата в Холивуд е в Камдън - развъдник на гении, които след това са се изявявали сполучливо на международните подиуми.

Рок легендите Роджър Долтри и Пийт Таунсенд от "Ху " първи получиха каменна плоча на Музикалната алея на славата.

Легендарните рокаджии споделиха, че са поласкани, че са първите, на които е оказана сходна чест.



Роджър Долтри и Пийт Таунсенд бяха показани от вокала на "Праймъл скрийм " и самопровъзгласил се "маниак " по "Ху " Боби Гилеспи. Гилеспи съобщи, че за първи път е чул групата по радиото, когато е бил 15-годишен, и неотложно се е запалил по нея.

Музикалната алея на славата в Лондон ще е сред зала "Раундхаус " и известния клуб "Коко ". Организаторите възнамеряват през идващите 20 години на алеята да бъдат сложени над 400 каменни плочи. Очаква се измежду почетените звезди на музиката да бъдат "Меднес ", "Клаш ", починалата Ейми Уайнхаус, която е родена в Камдън. Избраните да получат каменни плочи ще се дефинират от интернационално жури от музиканти и представителите на промишлеността.

Идеята за Музикална алея на славата в Лондон по сходство на холивудската е на музикалния промоутър Лий Бенет, който е живял няколко години в Калифорния. Желанието на Бенет е алеята в Камдън да бъде по-специална и не толкоз комерсиална, и да се трансформира във водеща туристическа атракция.



"Никое друго място в света не може да се похвали с музикалната история на Камдън ", съобщи Лий Бенет, споменавайки имената на звезди от ранга на "Колдплей ", "Ред хот чили пепърс ", "Пинк флойд ", "Нирвана ", Стиви Уондър и Ейми Уайнхаус, чийто път потегля точно от този регион в Лондон, или са озарявали неговата сцена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР