Лондон. Тоалетна чиния от чисто злато на стойност 1 милион

...
Лондон. Тоалетна чиния от чисто злато на стойност 1 милион
Коментари Харесай

The Independent: Златна тоалетна, струваща един милион паунда е открадната от двореца Бленъм

Лондон. Тоалетна паница от чисто злато на стойност 1 милион английски лири е открадната от двореца Бленъм седмици, откакто опасенията за сигурността бяха отхвърлени от фамилията, което е притежател на историческия обект, написа английското издание The Independent .
Крадците предизвикаха „ обилни вреди и наводнения “, като са извадили творбата на изкуството, което е било обвързвано с водопроводната и канализационната система от вкъщи на херцога на Марлборо в Уудсток, Оксфордшир.
Кражбата е била докладвана в полицията минути откакто крадците си тръгнали към 4:50 часа сутринта. Във връзка с случая е задържан 66-годишен мъж.
Това идва откакто братът на херцога лорд Едуард Спенсър-Чърчил съобщи, че няма проекти да охранява изцяло работещата тоалетна, основана от италианския художник Маурицио Кателан.
„ Това няма да е най-лесното нещо за крадене “, сподели той пред вестник The Sunday Times предишния месец. „ Първо, тя е обвързвана с водопровода и второ евентуален апаш няма визия кой последно е употребявал тоалетната или какво е ял. Така че не, не възнамерявам да го вардя ", декларирал лордът
Полицията съобщи, че няма да разяснява договореностите за сигурност на парцела или дали мненията на лорда може да са въодушевили кражбата.
Дворецът Бленхайм, който се популяризира като отечество на Уинстън Чърчил, удостовери, че ще бъде затворен през останалата част от деня, до момента в който полицията проверява случая.
„ Можем да потвърдим, че „ Америка “ - творбата на изкуството на Маурицио Кателан е откраднато в ранните часове тази заран “, се споделя в изказването на двореца. „ Ние сме натъжени от това извънредно събитие, само че и омекотен, че никой не е потърпевш.
„ Знаехме, че има голям интерес към изложбата за модерно изкуство Маурицио Кателан, като доста от тях ще дойдат и се насладят на инсталациите. Ето за какво доста неприятно, че е открадната толкоз скъпа движимост. "
Полицията от Темза Вали съобщи, че 18-каратовата тоалетна към момента не е открита.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР