Лондон. Новите правила за ограничаване на разпространението на коронавируса се

...
Лондон. Новите правила за ограничаване на разпространението на коронавируса се
Коментари Харесай

The Times: Обмислят нови ограничения във Великобритания заради щама „Омикрон“

Лондон. Новите правила за ограничение на разпространяването на ковид се преглеждат от английските министри, откакто излиза наяве, че две дози ваксина оферират дребна отбрана против новия вид „ Омикрон “, написа лондонският вестник The Time .

Контактните лица с открити случаи евентуално ще би трябвало да се тестват всеки ден, с цел да предотвратят голям скок на инфекции през Коледа. Научните съветници на кабинета също желаят хората да потвърдят, че са негативни за ковид, преди да отидат на публични места. Вариантът „ Омикрон “ евентуално ще бъде виновен за множеството случаи на Covid-19 във Англия през идващите две седмици и учените се притесняват, че мащабът на инфекциите може да претрупа Националната здравна система (НЗС), даже в случай че множеството случаи са леки.

Майкъл Гоув, министър в кабинета, който беше измежду тези, които упорстват за по-строги ограничения, организира през вчерашния ден съвещание на държавната комисия за изключителни обстановки КОБРА, с цел да бъдат разисквани новите данни.

Той сподели, че на министрите е била „ показана доста предизвикателна нова информация “, че една трета от случаите на ковид в Лондон към този момент евентуално дължат на „ Омикрон “. „ Някакви дейности са нужни и когато постъпят нови данни, ще обмислим какви дейности би трябвало да предприемем въз основа на тях “, сподели той.

В петък първите действителни данни от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство демонстрираха, че хората, които са получули две дози от имунизацията на AstraZeneca преди няколко месеца, нямат съвсем никаква отбрана против „ Омикрон “. Две дози от имунизацията на Pfizer понижават риска с повече от 30 %. Длъжностните лица обаче са обнадеждени от сериозния резултат на бустерните дози, които обезпечават отбрана над 70 %, и се надяват, че трета доза ще бъде също толкоз добра за попречване на съществени болести, породени от „ Омикрон “, както и от „ Делта “.

Министрите обмислят редица нови ограничавания, в това число условие на хората да се записват на местата, които посещават, наложително носене на маски за лице в класните стаи на гимназиите и разширение на действието имунизационните паспорти и за кръчми и заведения за хранене. Правителствените научни съветници също се застъпват за връщане на изолацията за контактите на всички доказани случаи на ковид, политика, приложена в Шотландия в петък от първия министър Никола Стърджън. Тя предизвести, че Обединеното кралство е изправено пред „ цунами от инфекции “.

Твърди се, че Борис Джонсън е „ има огромно отвращение “ да последва образеца й на фона на опасенията, че това ще предвещава завръщането на „ пингдемията “, която докара до това, че милиони хора бяха принудени да се изолират през лятото, откакто бяха разпознати като контактни лица.

Възможността за по-строги ограничения ще ядоса и доста консерватори, които към този момент са ядосани, че държавното управление е въвело ограничавания по „ проект Б “. Джонсън е изправен пред най-големия протест на премиерския си пост идната седмица поради проектите за имунизационни паспорти, като се чака повече от 60 депутати от торите да гласоподават срещу новите разпореждания.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР