Лондон. Гражданите на Европейския съюз, живеещи в Обединеното кралство, почти

...
Лондон. Гражданите на Европейския съюз, живеещи в Обединеното кралство, почти
Коментари Харесай

The Guardian: Нивото на бездомност сред европейците в Обединеното кралство е три пъти по-високо в сравнение с другите групи граждани

Лондон. Гражданите на Европейския съюз, живеещи в Обединеното кралство, съвсем три пъти по-често стават бездомни спрямо останалите хора в страната, оповестява вестник The Guardian , базирайки се на проучване на благотворителната организация за битка с бездомнoстта Crisis.

Основната причина, заради която европейците, живеещи в Обединеното кралство, се оказват на улиците, съгласно изследването, е загубата на работа. По-специално, измежду тези, които неотдавна са се включили към редиците на бездомните в страната, към половината показват като причина оставането си без работа и финансовите усложнения.

От всички бездомни в страната 22 200 души идват от страните от Европейското икономическо пространство - към 9% от общия брой. Гражданите на тези страни в Обединеното кралство са непропорционално наранени от повишаването на безработицата през последните 18 месеца.

Преди началото на пандемията през март 2020 година 25% от бездомните жители на ЕИП са били безработни. През зимата тази цифра се усилва до 52%. Въпреки това от тези, които към момента имат работа, 28% признават, че би трябвало да се примирят с другояче неприемливи условия на труд. Например доста от тях показват доста ниска заплата или даже цялостна липса на такава.

„ Работих за един човек седем месеца, на тази работа спах и получавах храна. Пари обаче по този начин и не получих. Не съм получавал пари след седем месеца работа. Затова бях заставен да пребивавам на улицата... беше доста мъчно “, признава един от участниците в изследването.

Кризисният изпълнителен шеф Джон Спаркс назова равнището на бездомност измежду европейските жители „ недопустимо “. „ Те желаят да допринесат за живота на обществото и поради дефицита на работна ръка в някои промишлености, даването на тази опция освен ще промени страната ни, само че и ще помогне на тези хора да сложат завършек на бездомността вечно “, разяснява Спаркс.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР