Лондон. Борис Джонсън нареди пълно правителствено преразглеждане на мигрантската криза

...
Лондон. Борис Джонсън нареди пълно правителствено преразглеждане на мигрантската криза
Коментари Харесай

The Times: Британският премиер настоява за справяне с незаконната миграция през Ламанша

Лондон. Борис Джонсън подреди цялостно държавно преразглеждане на мигрантската рецесия откакто беше „ нервиран “ от неуспеха на държавното управление му да понижи броя на противозаконните прекосявания на Ламанша, написа английският вестник The Times .

Премиерът е смутен, че към момента няма жизнеспособни политики за понижаване на броя на мигрантите

Около 24 500 мигранти са минали Английския канал с дребни лодки тази година, съвсем три пъти повече от пристигналите предходната година, а два пъти през последните две седмици са минали по над хиляда души.

Стивън Баркли е назначен да следи опитите държавното управление да откри решения и да подсигурява, че другите ведомства отвън Министерството на вътрешните работи играят своята роля.

Депутатите от тори предизвестиха Джонсън, че мигрантската рецесия рискува да се трансформира в огромен избирателен проблем, подкопавайки обещанието за надзор на английските граници.

Премиерът сподели на депутатите, че това е приоритет и ги помоли за поддръжката им, в случай че реши да одобри по-твърди законодателни решения на казуса.

Високопоставен източник от държавното управление сподели пред The Times: „ Борис е сърдит. Той вижда това като един от най-големите си цели и е угрижен, че след две години към момента няма жизнеспособни решения. Той сподели на министрите да удвоят напъните си да поправят това, колкото и мъчно да е то. Ако в този момент наподобява зле, ще наподобява доста по-зле напролет, когато стане по-топло. "

Незаконните прекосявания на Ламанша доведоха до усилване на дипломатическото напрежение с Франция. Президентът Макрон упрекна Англия, че се „ люлее сред партньорство и провокация " по въпроса. Британските министри на собствен ред показаха опасения, че Франция не прави повече за надзор на миграцията като „ наказване “ за Брекзит.

Министерството на вътрешните работи опита няколко тактики за въздържане на преминаванеията само че наподобява, че те са имали относително малко влияние.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР