Лом. Тази сутрин пристигнаха първите водоноски, които ще осигуряват вода

...
Лом. Тази сутрин пристигнаха първите водоноски, които ще осигуряват вода
Коментари Харесай

Пенка Пенкова, кмет на Лом: Тази сутрин пристигнаха първите водоноски, които ще осигуряват вода за битови нужди, организираме превоз и за питейни

Лом. Тази заран дойдоха първите водоноски, които ще обезпечават вода за битови потребности, организираме транспорт и за питейни. Това сподели за Агенция „ Фокус “ кметът на Община Лом Пенка Пенкова по отношение на оповестеното бедствено състояние поради тежка повреда на тръбопровод в свлачищен регион край с. Добри дол. „ Вчера в 13.00 часа обявихме бедствено състояние, откакто видяхме вредите от предходния ден. Установихме почти какъв брой време съгласно наши калкулации ще ни е належащо – към седмица. Затова през вчерашния ден обявихме бедствено състояние. Гледахме оптимално да защитим хората в тази обстановка. На първо място преустановихме образователните занятия за яслите и детските градини, кухните и учебните заведения “, разяснява Пенкова. По думите ѝ болничното заведение действа, тъй като тя е на настрана водоснабдяване. „ От през вчерашния ден сме в договаряния и тази заран дойдоха първите водоноски. Около 14 досега са ни препотвърдени. Помагат ни сътрудници от прилежащи общини, изключителна поддръжка получаваме от Групово дело „ ПБЗН “. Известно утешение ще настъпи в следобедните часове, когато към този момент тези водоноски ще останат по места, а с друга по-голяма техника ще ги зареждаме, тъй че хората да имат вода за битови потребности “, изясни кметът на Лом и добави, че е направена строга организация с доста доброволци. „ Личните асистенти, които гледат хора в неравностойно състояние и други центрове и обществени заведения, от през вчерашния ден ги зареждаме на място с вода. Имаме цялостна поддръжка от общините от НСОРБ. Организираме транспорт и на питейна вода, тъй като напълно е спряно водоподаването към Лом и 4 села. Питейната вода ще се носи по местоживеене. Идентифицирали сме 1100 домове, които преди всичко би трябвало да минем с питейна вода и по-късно продължаваме и с хората, които нямат опция “, разясни Пенкова.
Тя акцентира, че все пак, компрометираният сектор на напорния тръбопровод е на място, където това лято се построява дублиращ тръбопровод със средства на Министерство на регионалното развитие. „ Технологично време ни би трябвало, с цел да го привържем към останалата част на захранващия тръбопровод. ВиК, компанията реализатор, всички оказват помощ “, сподели още Пенка Пенкова.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР