Локомотивът на бързия влак от Бургас за София се е

...
Локомотивът на бързия влак от Бургас за София се е
Коментари Харесай

Бързият влак Бургас-София аварира заради умишлено струпани на линията камъни

Локомотивът на бързия трен от Бургас за София се е блъснал в камъни на релсите, покрай гара Твърдица. Според проверяващите, става въпрос не за свлачище, а евентуално за съзнателно скупчване на камъни. Началник-влакът разяснява пред NOVA, че това е атентат против БДЖ. За благополучие няма потърпевши хора.
Инцидентът става сред гарите Шивачево и Твърдица, когато плугът на локомотива удря насъбрани камъни по линията.
„ Това са съзнателно сложени камъни за да се аргументи дерайлиране на влака. При по-голяма скорост резултатът може да е по-страшен ”, съобщи Бойко Тасев – началник-влак.
Чувайки удар в основата, машинистът стопира на гара Твърдица и подава сигнал за повреда. Пътниците от влака чакат 100 минути да бъде заменен локомотивът. В късния следобяд въпреки всичко композицията идва в София.
Разследването продължи до късния следобяд. Експерти оглеждаха инфраструктурата в региона на прелеза. Видно е, че баластовата призма е над равнището на жп линията и е допустимо да е закачила плуга на локомотива. А в това време е видно, че плугът на локомотива е извънредно амортизиран и се намира доста близо до железопътната инфраструктура.
По неофициална информация една от версиите за случая е точно злонамерено струпване на трошляк по жп линията. „ Това е един тип терористичен акт, по този начин да се каже, по отношение на железницата ”, съобщи Бойко Тасев.
ОТ НКЖИ, чиято благосъстоятелност е стоманеният път, към момента нямат коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР