Локомотив (Пловдив) и втородивизионния Марица (Пловдив) завършиха наравно 1:1 контролна

...
Локомотив (Пловдив) и втородивизионния Марица (Пловдив) завършиха наравно 1:1 контролна
Коментари Харесай

Локомотив и Марица не се победиха в бенефиса на Илко Пиргов

Локомотив (Пловдив) и втородивизионния Марица (Пловдив) приключиха наедно 1:1 контролна среща, играна на стадиона в парк " Лаута ". Двубоят бе последна инспекция и за двата отбора преди началото на новия сезон и беше самобитен бенефис за вратаря на " черно-белите " Илко Пиргов, който след края на предходната акция постави завършек на професионалната си кариера.
 Илко Пиргов с бенефис против Марица
Илко Пиргов с бенефис против Марица

Клубът със известие

Стражът на Локомотив имаше опция да се разпише от дузпа още в 8-ата минута след нарушаване против новото попълнение Ангел Лясков, само че не съумя да преодолее Илия Николов от 11-те метра.

В 13-ата минута на мача Пиргов бе сменен, а футболистите на двата тима направиха шпалир. Опитният пазач получи и специфична премия от легендата на " черно-белите " Христо Бонев.
 Снимка 625481
Източник:

В 38-ата минута Джовани от състава на Локомотив се озова самичък против Илия Николов, само че не съумя да осъществя.

Две минути по-късно Марица получи правото да извърши дузпа след нарушаване на Хорхе Сегура. Зад топката застана Мартин Газиев, който не сбърка, с цел да даде задатък на своя отбор. Така почивката пристигна при резултата 1:0 в интерес на " жълто-сините ".

След подновяването на играта футболистите на Александър Томаш взеха самодейността и стигнаха до втори углавен удар в 68-ата минута. Този път с осъществяването се зае Джовани, който бе непогрешим, с цел да възвърне равенството.

До края на срещата " черно-белите " имаха още няколко благоприятни условия да стигнат до цялостен поврат, само че не откриха път към вратата на Марица.

Така двата отбора завършиха предсезонната си подготовка. В първия кръг от новия сезон в Първа лига за Локомотив следва градско дерби с Ботев, до момента в който Марица стартира акцията във Втора лига с домакинство на Спартак (Плевен).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР