Локомотив Пловдив е новият временен лидер в efbet Лига! В понеделник

...
Локомотив Пловдив е новият временен лидер в efbet Лига!
В понеделник
Коментари Харесай

Карагерен качи Локо на върха!

Локомотив Пловдив е новият краткотраен водач в efbet Лига!

В понеделник вечерта смърфовете повалиха Арда 1:0  на Лаута финален дуел от петия кръг на родното състезание.

Така Локо е с невероятните 4 победи и 1 еднакъв от 5 срещи.

Единственото попадение осъществя неудържимия от началото на сезона Бирсент Карагарен.

Голът падна 19 секунди след началото на второто полувреме.

Победата е още по-сладка за пловдивчани, откакто те я реализираха с човек по-малко поради аления картон на  Пиер Зебли  още в 37-ата минута.

Гостите от Кърждали на два пъти удариха гредите зад Илко Пиргов.

По този метод отборът на Александър Томаш излезе отпред в класирането с 12 точки, като изпревари с една ЦСКА 1948.

Арда пък остава шести с 9 пункта в актива си след пет дуела.

В идващия кръг черно-белите имат железничарско дерби против Локомотив в София, до момента в който възпитаниците на Александър Тунчев ще одобряват ЦСКА 1948.

Срещата започва с отличен късмет за Локомотив Пловдив още преди да е изтекла и първата минута.

Бирсент Карагарен беше изведен отляво в половината на Арда на скорост и центрира към далечната греда за Бабакар Дион, само че Александър Георгиев съумя да блокира изстрела му.

Секунди по-късно, домакините извършиха странично мятане, като топката стигна до Карагарен, който стреля в наказателното поле, само че над вратата на Васил Симеонов.

Следващата забавна обстановка пристигна чак в 20-ата минута, когато Бабакар Дион опита ексцентричен изстрел отдясно на наказателното поле сред играчи на гостите, който беше ориентиран към близкия ъгъл на Симеонов, който обаче улови топката.

В 29-ата минута Арда удари греда с първата си по-опасна офанзива. Христо Иванов завоюва въздушното единоборство в половината на Локомотив, след което комбинира с Ласана Н’Диайе вдясно.

Малиецът пък обърна франта на офанзива наляво за Иван Тилев, който пък технично с пета даде топката на Александър Георгиев отляво в наказателното поле, а той стреля мощно в близкия ъгъл, само че кълбото се отби от дясната греда на Илко Пиргов.

В 34-ата минута Локо Пд остана с човек по-малко. Тогава Пиер Зебли фаулира Светослав Ковачев, който се измъкваше зад тила му и излизаше самичък против вратаря Пиргов. Първоначално основният арбитър Георги Димитров му сподели единствено жълт картон, само че откакто преразгледа обстановката със системата ВАР, реферът реши, че ще анулира жълтия и подвигна на котдивоареца пряк червен картон три минути по-късно.  

Две минути преди края на първата част получилият по-рано удар в главата Мартин Паскалев бе наложително сменен от Луан Да Силва.

Само 19 секунди след старта на втората част обаче Локомотив откри резултата. Преслав Боруков получи на централния кръг, обърна се елегантно, след което направи превъзходен самостоятелен рейд към наказателното поле, влезе в него отдясно, оправи се с състезател на гостите и подаде за Карагарен на първа греда, който бе с тил към вратата, само че овладя и по-късно с пета съумя да вкара топката във вратата на Симеонов за 1:0.

Арда опита да отговори в 53-ата минута, когато Светослав Ковачев получи отдясно в половината на „ смърфовете “, след което влезе във вътрешността и си откри пространство за пукотевица, само че мощният му шут мина над вратата на Пиргов.

Десет минути по-късно гостите удариха греда за повторно в мача. Тогава Милен Желев заложи токата за Жосе Жуниор, който стреля мощно без подготовка от сериозна отдалеченост, само че кълбото разтресе напречната греда зад Пиргов.

До края на дуела футболистите на Арда пробваха да притискат домакините в личната му половина, само че по този начин и не съумяха да стигнат до нови действителни рискове и трябваше да се примирят със загубата. В същото време Локо Пловдив излезе водач в efbet Лига с постигнатата победа.

1:0  Бирсент Карагарен 46′

Червен картон:  Пиер Зебли (Локомотив Пловдив) 37′  

Източник: Гонг. бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР