Локомотив (Москва) се наложи с 1:0 над Рубин в първи

...
Локомотив (Москва) се наложи с 1:0 над Рубин в първи
Коментари Харесай

Локо взе минимален аванс срещу Рубин

Локомотив (Москва) се наложи с 1:0 над Рубин в първи 1/4-финал от шампионата за Купата на Русия. Ведран Чорлука вкара единствения гол за отбора на Юрий Сьомин, който взе скъп задатък преди реванша през март.

Двата тима се бяха срещали за последно в шампионата през сезон 2014/15, когато Локомотив завоюва в Москва с дузпи. В идващите си 4 гостувания в столицата Рубин означи единствено един гол.

Домакините започнаха по-силно и в 10-ата минута Бенедикт Хьоведес стреля с глава около гредата. Малко по-късно Рифат Жемалетдинов се контузи и вместо него в игра се появи Борис Ротенберг. Принудителна промяна имаше и в състава на гостите - Дмитрий Полоз на мястото на Вячеслав Подберьозкин.

Локо изпусна още едно положително състояние в 20-ата минута, когато след неприятно изчистване на Егор Бабурин топката рикошира в Едер и излезе в навън. Рубин също имаше своите шансове да поведе, само че Хорен Байрамян шутира настрана от задачата, а в 36-ата минута Сардар Азмун не съумя да преодолее Гилерме.

Локомотив стигна до по този начин значимия първи гол десетина минути след почивката. Ударът на Едер не се получи, само че след рикошет топката попадна на крайници на Чорлука и хърватинът я заби във вратата. Сега към този момент " железничарите " се прибраха и започнаха да разчитат на контри, които бяха доста рискови. Едер и Гжегош Криховяк обаче пропуснаха да решат всичко. В края рисков удар на Полоз мина на сантиметри от гредата, само че това беше и единствената действителна опция на Рубин да се добере до равенството.

Купа на Русия, 1/4-финали:

ЛОКОМОТИВ (МОСКВА) - РУБИН 1:0
1:0 В. Чорлука (54)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР