Логиката на последните дни сочи, че достатъчно народни представители ще

...
Логиката на последните дни сочи, че достатъчно народни представители ще
Коментари Харесай

Гуцанов: След ГЕРБ външният дълг намаля от 31,5 на 30,5 млрд. лева за 6 месеца

" Логиката на последните дни сочи, че задоволително народни представители ще поддържат кабинета при вота на съмнение, защото те са наясно какво може да загуби страната ни сега в изискванията на невиждана международна икономическа рецесия и война. Дори и да не се съберат нужните гласове в поддръжка, това не значи автоматизирано предварителни избори, защото има благоприятни условия за спомагателни договаряния в границите на този парламент, които също, уверен съм, ще се състоят. ", съобщи Борислав Гуцанов в " Лице в лице " по БТВ.

" Сигурен съм, че здравият разсъдък ще надделее. Имаме да усвояваме милиарди евро по Плана за възобновяване и резистентност, за което са нужни промени в 22 закона. Не смятам, че депутатите, които са положили клетва да пазят ползите на страната си и хората, които са ги избрали, ще позволен България да загуби тези средства.
Вярвам, че моите сътрудници ще загърбят вътрешнопартийния егоцентризъм и ще създадат нужното 2,1 млн. български пенсионери да получат чаканото нарастване с 21% от 1 юли, а младите фамилии – нарастването на необлагаемия най-малко от 4500 на 6000 лв. годишно.
Мотивите и дебатът за вота на съмнение са стопански, само че аз не чух съответни причини. Колегата Ананиев не беше правилен с цифрите – по време на ръководството на ГЕРБ външният дълг беше 25%, а сега е 21 %. В действителни числа това значи спад от почти 31,5 на 30,5 милиарда лв. за 6 месеца. В същото време имаме растеж на приходите от експорт, които за тримесечието на м.г. са 5,3 милиарда евро, а за първите три месеца на тази година към този момент са 7,3 милиарда евро. Това значи, че Министерството на стопанската система и кабинетът като цяло се оправят добре на фона на цялата рецесия.
Мисля, че сега Българска социалистическа партия е в сериозна кондиция. За вътрешна съпротива и проблеми по-скоро приказват медиите, в сравнение с те действително да съществуват. Колко са партиите, в които можеш свободно да кажеш какво мислиш и да се пазят другите позиции? Това прави Българска социалистическа партия забавна и атрактивна партия и нашите обиколки по места и изследванията демонстрират, че тя бележи напредък. ", уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР