Логично, най-големите икономики в Северна Америка, Европа и Азия имат

...
Логично, най-големите икономики в Северна Америка, Европа и Азия имат
Коментари Харесай

Държавите с най-добре развит Интернет

Логично, най-големите стопански системи в Северна Америка, Европа и Азия имат и най-високо равнище на развиване на Интернет, а страните от Африка и Латинска Америка и Южна Африка ускоряват напъните си за развиване на международната осведомителна мрежа. 

Докладът на тази тематика - World Internet Development Report 2018, дружно с China Internet Development Report 2018 бе оповестен на петата Световна интернет конференция. Той показва степента и насоките на развиване на осведомителните технологии, показани в Интернет, както и какъв брой надълбоко те са проникнали в нашето всекидневие. 

В рамките на отчета е показан рейтинг на страните по повод развиването на Интернет. В проучването са включени 45 страни, като измежду тях са и най-големите стопански системи в света.

Страните са оценени по 6 съществени критерии: развиването на инфраструктурата, силата на нововъведенията, индустриалното развиване, потреблението на Интернет, мрежовата сигурност и ръководството на Интернет.

Кои са 10-те държи в света с най-високо равнище на развиване на Интернет?

10. Япония - Индекс 48.75

Сега Япония е една от водещите софтуерни страни, само че относително наскоро, преди огромното икономическо знамение, не всичко с развиването на технологиите и Интернет бе толкоз безпрепятствено.

Министерството на известията осъзна сериозността на обстановката и бързо създаде проект за създаване на интернет връзка за домовете. Основната цел на проект бе да се обезпечи на всички поданици на страната високоскоростен Интернет на налична цена. 

В Япония съществува неповторим модел за разполагане на оптична мрежа: последният километър е издигнат по въздуха на подпори, които са разграничени сред операторите. Тази технология разрешава да понижат разноските за строителство и да увели устойчивостта към трусове.

9. Германия - Индекс 49.24

Ръстът в броя на потребителите в страната се дължи на разпространяването на широколентовия интернет достъп, изключително на DSL технологията. 

Благодарение на него скоростта на предаване на данни се е нараснала десетократно спрямо аналоговите модеми. 

Понастоящем 57% от всички немски консуматори имат бърз широколентов достъп до Интернет. 

Много хора избират прехода към широколентов интернет, освен поради скоростта, само че и тъй като им дава опция да употребяват телефона за безграничен диалог в Г

8. Швейцария - Индекс 49.41 

Широколентовият домакински интернет достъп в Швейцария се показва основно посредством цифрови абонатни линии (DSL) и коаксиални кабели. 

Другите технологии на xDSL, както и оптично-кабелната връзка и сателитният интернет се употребяват основно в бизнеса заради тяхната цена. 

Най-големите снабдители на интернет в Швейцария са Swisscom, Green.ch, Cybernet и Cablecom. Общо в страната са регистрирани 115 интернет снабдители.

7. Холандия - Индекс 49.74

Холандия има най-високо равнище на широколентов достъп до интернет в Европейския съюз.

KPN има съвсем 100% покритие на територията на страната, другите мрежи имат покритие 50-70%. KPN има пет ISP марки: KPN Internet, Direct ADSL, HetNet, Planet Telfort и XS4ALL. Някои от тях първоначално са били обособени компании, само че по-късно са закупени и интегрирани в KPN и понастоящем са единствено непокътнати търговски марки. KPN през последните години е придобила още няколко други снабдители на интернет услуги.

6. Норвегия - Индекс 49.87

Норвегия стана първата не англоговоряща страна, в която се появи Интернет: още през 1971 година Норвежкият институт по сеизмични проучвания NORSAR в Хьелере се свързва с американския сеизмичен център SDAC, който от своя страна е обвързван с компютърната мрежа ARPANET.

5. Швеция- Индекс 51.15

Интернет достъпът в Швеция за частни консуматори се провежда най-вече посредством кабелни канали със скорост от 128 kbps до 100 Mbps и посредством ADSL. 

Има и мрежи, свързани посредством Ethernet през медни и оптични линии. Най-големият снабдител на кабелен интернет в Швеция е компанията Com Hem.

4. Сингапур - Индекс 51,23

В Сингапур 4,1 милиона души употребяват Интернет, това е 75% от популацията на страната. 

Сингапур е доста по-напред в това отношение от съседите си - Малайзия и Индонезия. По стандартите на Югоизточна Азия има доста високо равнище на достъп на жителите до Интернет. 

Телекомуникационният пазар си разделят 4 компании. Освен SingTel, интензивно работят Starhub, M1. Както и бързо навлизащата Myrepublic - стартъп с впечатляваща история на триумфа на този конкурентен пазар.

3. Англия - Индекс 52.4.

Интернет в Обединеното кралство се популяризира сред жителите на държавно равнище, по тази причина страната е с доста високо степен на покритие и интернет консуматори.

Асиметричната цифрова абонатна линия (ADSL) беше въведена във Англия във етапа на тестване още в края на 90-те години, а като комерсиален артикул е пуснат в деяние през 2000-та година.

От този миг нататък множеството централи и абонатни информационни линии са във притежание на BT Wholesale, които се ръководят от тази компания посредством провайдъри.

2. Китай - Индекс 53.23  

Интернет се появява в Китай през 1994 година. Повечето консуматори (95%) са свързани към мрежата посредством високоскоростни връзки. 

Най-големите снабдители са China Telecom (48% от пазара), China Unicom (16%) и China Mobile (11%), които оферират услуги за домашна връзка и клетъчни услуги, в това число WAP и мобилен интернет посредством EDGE. 

Интернет кафенетата са постоянно срещани в огромните градове. За да се употребява мрежата в интернет кафе, би трябвало да бъде показан паспорт. В Пекин притежателите на кафене са задължени да съхраняват фотоси на всички гости.

1. Съединени американски щати - Индекс 60  

Над 277 милиона е броят на потребителите на Интернет в Съединените американски щати. 65% от американците на възраст над 18 години са ползвателите на обществени мрежи. 

Сред младежите на възраст сред 18 и 29 години този дял е 90%, а измежду потребителите над 65 години е 35%. 

430 хиляди - близо половината от милиона най-популярни уеб сайтове в света са основани в Съединени американски щати.

 

money.bg

ермания.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР