Логично е и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да се оттегли

...
Логично е и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов да се оттегли
Коментари Харесай

Атанаска Дишева пред Дарик: Логично е и.ф. главният прокурор да се оттегли

Логично е и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов да се отдръпна от поста си, до момента в който тече инспекцията за данни, свързващи го с въпросите на Пепи Еврото и Мартин Нотариуса. Този извод направи в предаването „ Кой приказва “ по Дарик Атанаска Дишева, член на Висши правосъден съвет. Дишева напомни, че като изпълняващ функционалностите основен прокурор, Сарафов е назначен, а не е определен от правосъдните кадровици и това прави процедурата по отстраняването му доста бърза.

„ Логично е Прокурорската гилдия, която за по-малко от час го назначи за основен прокурор,по своя иницатива да го смени с различен и.ф. основен прокурор. Тук не сава дума за онази комплицирана процедура, може да стане безусловно в границите на няколко часа “, сподели Дишева.

Гост в студито беше и адв. Емил Георгиев от Инициативата „ Правосъдие за всеки “. Той разяснява изнесена през вчерашния ден информация за подателя на. Вчера от ГДБОП оповестиха, че техен създател е скитник, който сега се търси, с прозвището Червения корсар. Георгиев подсети, че не какъв да е, а прокурор е предизвестил Цариградска „ да се кротне “ по делото, на което е била арбитър, а към този момент починалият Мартин Божанов-Нотариуса – страна. И запита: „ Каква е взаимовръзката сред Червения корсар и прокурора, който подшушва на Цариградска какво да прави - „ да се кротне “. Скитникът е общувал с прокурора ли? “ Дишева дефинира тази връзка като „ неоригинална “ и напомни, че бездомникът към този момент е употребен като „ допустимо решение “, визирайки и предишни негови сходни прояви.

Двамата разясниха и връзката сред някогашния основен прокурор Иван Гешев и Петьо Петров-Пепи Еврото – някогашен началник на Столичното разследване, апетитен също за дилър на въздействие в правосъдната власт, а през днешния ден разгласен за търсене. Те припомниха, че в деня на избора на Гешев за основен прокурор пред постройката на Висш съдебен съвет група хора стачкуваха в негова отбрана, предвождани от Любена Петрова, някогашна брачна половинка на Пепи Еврото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР