Lockheed Martin съобщи за успешната доставка на първите два словашки

...
Lockheed Martin съобщи за успешната доставка на първите два словашки
Коментари Харесай

Lockheed Martin достави първите 2 самолета F-16 Block 70 на Словакия

Lockheed Martin заяви за сполучливата доставка на първите два словашки самолета F-16 Block 70. Тези усъвършенствани самолети съставляват освен софтуерен скок, само че и корав ангажимент за повишение на националната сигурност на Словакия, обявиха от компанията.


О. Санчес, вицепрезидент и общоприет управител на Интегрираната група за изтребители в Lockheed Martin, акцентира смисъла на тази доставка: " Доставката на първите два изтребителя F-16 Block 70 за Словакия е значима насочна точка за подсилване на отбранителните качества на страната. Гордеем се, че сме част от това начинание, и се ангажираме да доставим общо 14 изтребителя на Словакия. "

Санчес добави, че интеграцията на тази потвърдена платформа ще разреши на словашките военновъздушни сили дейно да охраняват границите си и да си партнират със съдружниците в Европа, НАТО и света. Ние сме отдадени на задачата си да развиваме сигурността през 21-ви век посредством стопански ефикасни интервенции и стратегически партньорства, като подсигуряваме сигурността и благосъстоянието на съдружниците на Съединени американски щати. "

Тези изтребители F-16 Block 70, създадени в Грийнвил, Южна Каролина, са удостоверение за напредничаво инженерство и технологии. С актуалните си 135 самолета, индустриалната линия служи като крайъгълен камък на националната сигурност, предлагайки на съдружниците по света най-съвременни благоприятни условия за изтребители F-16.

Освен това България е подписала писмо за оферта и приемане (LOA) за спомагателни осем изтребителя за своя флот. След като съглашението бъде финализирано, броят на неизпълнените поръчки ще се усили с осем. Министърът на защитата на България Тодор Тагарев ще посети същия цех като част от визитата си в Съединени американски щати.

Доставките за Словакия ще продължат до 2025 година, а първата група изтребители, известна като фериботна клетка, се чака да дойде в Словакия в средата на 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР