Лобистите около АЕЦ "Белене" говорят за спиране на всички други

...
Лобистите около АЕЦ "Белене" говорят за спиране на всички други
Коментари Харесай

Трайков: Лобито около АЕЦ Белене говори за спиране на всички други мощности

Лобистите към АЕЦ "Белене " приказват за прекъсване на всички други мощности, като ТЕЦ-овете и "Козлодуй ", единствено и единствено да оправдаят този план, счита някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

Трайков дефинира планът за втора атомна централа като губещ. "За да не губи този план, някой би трябвало да компенсира разликата сред цената на производството и пазарната цена ", което значи или вложителят да губи доста пари в продължение на години, или "аз, Вие и всички българи да им платим масрафа, изясни той.

Ексминистърът на енергетиката предложи да бъде заложен таван на разноските по АЕЦ "Белене ". И позволи, че в случай че това не се случи, няколкостотин милиона щели да отидат за консултанти.

Трайков запита дали президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов са говорили в Москва за по-евтин газ от "Газпром " след решението на Европейската комисия по този проблем.

Газопроводът "Турски поток " е политическа хрумка на Русия, целяща да показва, че може и без Украйна, разяснява още някогашният енергиен министър.

"За да се съгласи да взе участие, Турция получи 10% отстъпка за газа със задна дата. Това го реализират страни, които нямат комплекс за непълноценност, когато договарят с Русия - не се извиняват, не си удрят челата в земята ", посочи Трайков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР