Лийдс постигна може би най-ценната си победа от началото на

...
Лийдс постигна може би най-ценната си победа от началото на
Коментари Харесай

Илия Груев и Лийдс сътвориха страхотен обрат над Лестър

Лийдс реализира може би най-ценната си победа от началото на сезона в Чемпиъншип. Отборът на Илия Груев, който и през днешния ден беше титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, победи с 3:1 лидера в класирането Лестър. Домакините подвигнаха на крайници почитателите на " Елънд Роуд " с поврат в границите на последните 10 минути на мача, който ги утвърди на второто място и в това време ги приближи на 6 точки от " лисиците ".

Това беше девети следващ триумф за Лийдс в Чемпиъншип и съставът на Даниел Фарке дръпна с 3 точки пред третия Ипсуич, който обаче е с мач по-малко. В борбата за директна промоция е и Саутхамптън, само че " светците " са в слаба форма и изгубиха два от последните си 3 дуела.

Лестър може да съжалява за многото си пропуски, както и за анулирания гол на Патсон Дака при започване на второто полувреме. Тимът на Енцо Мареска контролираше срещата до последния четвърт час, когато няколко неточности в отбрана костваха скъпо и гостите позволиха второ следващо проваляне, по-късно против Мидълзбро преди няколко дни.

Лийдс имаше късмет да поведе в самото начало, само че Жоел Пиро стреля високо в навън след многоходова композиция. Лестър също атакуваше при всяка опция, което направи мача извънредно зрелищен. В 16-ата минута защитата на домакините не се ориентира добре при едно центриране от корнер и Патсон Дака продължи топката към далечната греда, където Вут Фаес я засече в мрежата.

До почивката опитите на Лийдс да изравни се оказаха безуспешни, въпреки че Пиро и Вилфред Ньонто изскочиха на положителни позиции. Груев свърши голям размер работа в средата на терена, само че на няколко пъти не можа да спре звездата на Лийдс Киърън Дюсбъри-Хол.

Второто полувреме стартира със противоречиво анулиран гол на Дака, а Лестър сътвори и още рискови положения пред вратата на Илан Мелие. Груев позволи сериозна неточност в 73-ата минута и загуби топката, от което последва бърза контра на гостите, само че Дака не съумя да я приключи с прецизен удар.

Решаващи за обрата се оказаха промените на Даниел Фарке. В 80-ата минута Конър Робъртс от близко вкара за 1:1, а в 83-ата друга запаса - Арчи Грей, изведе " белите " напред. Лестър се хвърли да изравнява, само че домакините към този момент държаха мача напълно под собствен надзор. В добавеното време Даниел Джеймс стреля от директен свободен удар, а топката се отклони от крайници на Патрик Бамфорд и Мадс Хермансен нямаше какво да стори - 3:1 в интерес на Лийдс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР