Лий Дък-хий се превърна в първият глух тенисист, който печели

...
Лий Дък-хий се превърна в първият глух тенисист, който печели
Коментари Харесай

Южнокореец стана първият глух тенисист с победа в основната схема на ATP

Лий Дък-хий се трансформира в първият ням тенисист, който печели мач от главната скица на шампионат от ATP веригата, откакто надигра Хенри Лааксонен в първи кръг на Уинстън-Сейлъм със 7-6 (4), 6-1.

21-годишният състезател направи девет аса по пътя към триумфа след дълго спиране поради дъжд на твърдите кортове в Северна Каролина. Диагностициран с глухота на 2-годишна възраст, Лий не може да чува отсъжданията от лайнсмените или съдията на стола, като разчита на сигнали или жестове за информация.

„ Хората ми се подиграваха поради увреждането ми. Те ми споделиха, че не би трябвало да играя “, показа южнокореецът след края на мача.

„ Беше несъмнено мъчно, само че приятелите и фамилията ми ми помогнаха да се оправя. Исках да покажа на всички, че мога да го направя. Посланието ми за всички, които имат проблеми със слуха или нямат подобен, е да не се обезкуражават. Ако се потрудите, всичко е допустимо “, приключи положително младият азиатец. В идващия кръг за Лий следва дуел с третия в схемата поляк Хуберт Хуркач във вторник. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР