Ливърпул победи Тотнъм с 2:1 в първия мач от 5-ия

...
Ливърпул победи Тотнъм с 2:1 в първия мач от 5-ия
Коментари Харесай

"Ливърпул" с най-добър старт от 28 години

" Ливърпул " победи " Тотнъм " с 2:1 в първия мач от 5-ия кръг на Висшата лига и за трети път в историята си стартира с пет следващи победи в британското състезание. За последно " алените " от " Анфийлд " стартираха по толкоз безапелационен метод през сезон 1990/91.

Играчите на Юрген Клоп преобладаваха през целия мач и закономерно се поздравиха с крайния триумф. " Червените " са водачи с 15 точки, до момента в който " шпорите " са с 9 на 5-ата позиция.

" Ливърпул " бе по-опасният тим през първото полувреме. Не бе изтекла и една минута от началото на срещата, когато Роберто Фирмино вкара топката във вратата на " Тотнъм ", само че съдията анулира гола поради засада. Мърсисайдци имаха още няколко положителни положения преди да открият резултата в 39-ата минута. След безредие в наказателното поле на " шпорите " Вайналдум стреля с глава и въпреки че стражът на домакините мазета, съдията призна попадението след сигнал от технологията на голлинията. Това бе първи гол за холандеца при посещение на " алените " в Англия.
Снимка: Reuters
В началото на втората част Садио Мане пропусна да удвои. В 50-ата минута Лукас Моура изпусна най-чистото състояние за домакините. Алисон единствено изгледа топката при удар на бразилеца, която обаче се отби в страничната греда и излезе в навън.

В 54-ата минута резултатът стана 2:0 в интерес на мърсисайдци, откакто Фирмино се възползва от неточност в отбраната на " Тотнъм ". Атаките на " Ливърпул " продължиха, само че Наби Кейта, Мане и Салах не съумяха да материализират напъните си с нов гол във вратата на лондончани.

В последните минути на срещата на " Уембли " отбраната на " Ливърпул " потрепери. Първо в 93-ата минута влезлият като запаса Ерик Ламела понижи за 1:2, а в заключителните секунди Хюн-Мин Сон бе покрай изравнително попадение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР