Ливан дава зелени светлини на „Барби“ след първоначален опит за забрана по морални причини

...
Ливан одобри в петък филмът Барби да бъде прожектиран в
Коментари Харесай

Ливан одобри в петък филмът "Барби" да бъде прожектиран в кината след първоначалния опит да бъде забранен от своя министър на културата заради твърдения, че противоречи на консервативните ценности.

Агенцията за обща сигурност на Ливан, която отговаря за прегледа на всички филми, пиеси или книги, които ще бъдат пуснати в Ливан, издаде решение в петък, разрешаващо прожекцията на филма, според копие от решението, видяно от Ройтерс.

единственото изброено условие беше зрителите да бъдат ограничени до лица на 13 и повече години.

Миналия месец министърът на културата Мохамад Мортада поиска от вътрешното министерство да забрани филма, като каза, че е установено, че „насърчава хомосексуалността и сексуалната трансформация“ и „противоречи ценности на вярата и морала", като намалява значението на семейната единица.

„Барби“ може да бъде забранено в Ливан за „насърчаване на хомосексуалността“

Вътрешният министър Басам Маулауи на свой ред попита Комитетът за цензура на General Security да прегледа филма и да даде своята препоръка.

Кувейт забрани "Барби" и свръхестествения филм на ужасите "Говори с мен", за да защити "обществената етика и социалните традиции", каза държавната информационна агенция миналия месец.< p>С участието на Марго Роби и Райън Гослинг като Барби и Кен, филмът изпраща куклата MAT.O Barbie на Mattel Inc на приключение в реалния свят. Филмът надхвърли 1 милиард долара от продажби на билети в бокс офиса по целия свят от дебюта си на 21 юли.

Ливан традиционно служи като фар за свободно изразяване в региона, но случаите на цензура се увеличават.

Миналата седмица ливанците комикът Нур Хаджар беше разпитван с часове за шега за ливанската армия и беше задържан за кратко дни по-късно за друга шега, включваща мюсюлмански шейх.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР