Литва подписа писмо за намерение за закупуване на 18 френски

...
Литва подписа писмо за намерение за закупуване на 18 френски
Коментари Харесай

Литва купува 18 самоходни гаубици от Франция

Литва подписа писмо за желание за закупуване на 18 френски 155-милиметрови самоходни гаубици " Цезар " , оповестяват локалните медии.

Това се случи по време на вчерашната среща на министрите на защитата на двете страни - Арвидас Анушаускас и Себастиен Льокорню, във Вилпент, северно от Париж.

Очаква се техническото съглашение за приноса на литовското Министерство на защитата към програмата за развиване на " Цезар Марк II " да бъде подписано до 30 юли, като паралелно се приготвя и контракт с производителя на оръдията - френската компания Nexter.

" Придобиването на артилерийската система от ново потомство " Цезар Марк II " ще бъде най-мащабният план в историята на литовските въоръжени сили с Франция , който доста ще ускори отбранителните качества на литовските въоръжени сили, посочи Анушаускас.

" Войната в Украйна сподели, че е належащо укрепването на качествата за непряка пукотевица, по тази причина даването на този потенциал на литовската войска е жизненоважно за нас. Не може да чакаме нова война ", акцентира той.

" Цезар " е 155-милиметрово оръдие, сложено върху камион, което може да изстрелва 6 снаряда в минута на разстояние 40 километра. Версията " Цезар Марк ІІ ", която счита да закупи Литва, е осъвременена и включва бронирана кабина, по-мощен мотор, ново шаси и цифрови средства.

Още няколко страни членки на НАТО, като Белгия, Чехия, Дания и Франция, сега употребяват или имат намерение да придобият артилерийската система " Цезар ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР