Лицето ви е първото нещо, което хората виждат, така че

...
Лицето ви е първото нещо, което хората виждат, така че
Коментари Харесай

Съвети за красива кожа и правилно нанасяне на маски за лице

Лицето ви е първото нещо, което хората виждат, тъй че е безусловно обикновено да желаете то да е съвършено.

Нуждите от грижа за кожата на всеки човек са разнообразни, само че ежедневната грижа е от значително значение за грижата на лицето ви, без значение какъв вид кожа имате.

Освен това, в случай че имате акне, суха или мазна кожа, отделете време за лекуване на съответни проблеми.

И най-после, пробвайте се да водите здравословен метод на живот, с цел да поддържате кожата си здрава и блестяща!

Как вярно да се грижим за кожата на лицето

Съвети за реализиране на красива кожа на лицето

  1. Използвайте слънцезащитни артикули както през лятото, по този начин и през зимата. През студения сезон ултравиолетовите лъчи се отразяват от снега и е допустимо да получите пигментни петна на лицето, също по този начин тези лъчи способстват за ранното стареене на кожата.
  2. Избягвайте да докосвайте лицето си с ръце и не изстисквайте пъпките си, в случай че имате такива.
  3. Обърнете внимание на хранителния си режим. Забравете за сладки, нишестени, солени и пържени храни. Основното което би трябвало да запомните е, че всичко лишава време. Може да не видите фрапантен резултат през първите няколко дни, само че не би трябвало да се отказвате. След време кожата ви ще ви се отблагодари.
  4. Пийте повече вода. Разбира се, не трябва да се насилвате да пиете вода, само че можете да „ накарате “ мозъка си да желае вода. Поставете чаша вода на масата и ръката ви сама ще се протегне да я вземе.
  5. Винаги измивайте грима през нощта. Гримът може да запуши порите ви, което може да докара до появяването на пъпки и черни точки. Опитайте да вземем за пример да свалите грима си с кърпичка за лице, след  това, изплакнете лицето си с нежно почистващо средство. Не разчитайте на кърпички за разчистване на грим като единствения ви способ за разчистване на лицето. Те съдържат консерванти и други химикали, които могат да оставят останки по кожата ви.
  6. 90% от тайната за красивата и здрава кожа на лицето е вярното измиване . Гелът или пяната за измиване би трябвало деликатно и внимателно да отстранен мръсотията и грима. 
  7. Мийте постоянно козметичните четки и сменяйте тампоните за нанасяне на грим, с цел да предотвратите развиването на бактерии.
  8. Ако кожата е омазнена и имате пъпки, тогава използвайте маски и кремове за кожа със салицилова и азелаинова киселини. Те понижават производството на себум, овлажняват и понижават акнето.
  9. Маските и пилингите ще оставят кожата ви гладка, мека и сияйна. Но най-хубавото нещо, което можете да извършите за лицето си, е масажът . В композиция с маски за лице, ще получите изумителен резултат! Масажът подтиква кръвообращението и оказва помощ на кожата да диша, по този начин ще имате стегната, освежена и подмладена кожа. Масажирайте 5 минути, до момента в който измивате лицето си или го потупайте с върховете на пръстите си.

Обичайте себе си и външния си тип, бъдете здрави, грижете се за себе си, не се мръщете и мислите за положителното по-често. Повярвайте, позитивните мисли вършат чудеса във всички области на живота!

Как да нанасяме вярно маска за лице

11 правила за използване на маска за лице:

  • Подгответе кожата си преди да нанесете маската. Почистете лицето си с пяна или гел.
  • Напарете лицето си, по този начин съставките ще обхванат в дълбоките пластове на епидермиса. Намокрете хавлиена забрадка с гореща вода и сложете върху лицето си за няколко минути. Ако единствено измиете лицето с топла вода единствено ще раздразните кожата и няма да отворите порите.
  • Уверете се, че не сте алергични към съставките, като тествате маската на лакътя си.
  • Направете маската 2 часа преди лягане, така че всички съставки да имат време да се усвоят.
  • Най-удобно е да нанасяте маската с пръсти, само че можете да употребявате и плоска силиконова четка. Основното предписание е четката да е суха и чиста.
  • Нанесете маската и се отпуснете. Ако тичате напред обратно в паниката, маската може да се размаже или разтече и няма да забележите резултата.
  • Не дръжте маската на лицето си по-дълго от указаното време.
  • Изплакнете маската с вода със стайна температура.
  • Нанесете крем, подобаващ за вашия вид кожа.
  • И най-важното. Грижете се за кожата на лицето си постоянно, не от ентусиазъм.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР