Лицемерие, двойни стандарти и неразбиране на региона. Това са обвиненията,

...
Лицемерие, двойни стандарти и неразбиране на региона. Това са обвиненията,
Коментари Харесай

Арабски и мюсюлмански лидери обвиняват Запада за мизерията в Газа

Лицемерие, двойни стандарти и недоумение на района. Това са обвиняванията, отправени към Запада, на първо място към Съединени американски щати, от водачите на 57 арабски и мюсюлмански страни, които се събраха през уикенда в саудитската столица Рияд.

Как по този начин, споделиха ми външните министри, Западът подлага на критика Русия за убийството на цивилни в Украйна, само че по думите им „ дава зелена светлина на Израел да направи същото в Газа “?

В първокласната конюнктура на хотел Ritz-Carlton в Рияд, измежду великански флорални букети и блестящи полилеи и свят надалеч от опустошения пейзаж на Газа, принцове, президенти и министър-председателите се срещнаха за Съвместната арабска ислямска изключителна среща на високо ниво.

Вината за войната и унищожаването на човешки животи и имущество беше хвърлена едностранно върху Израел и неговите поддръжници. Никой не подлага на критика Хамас за нападението му на 7 октомври в Южен Израел, при което бяха убити 1200 души и към 240 бяха взети за заложници, което провокира всеобщото военно възмездие. Израел, сподели генералният секретар на Арабската лига, е направил незаконни дейности.

" Предупреждаваме за пагубните последствия от ответната експанзия на Израел против линията Газа, което съставлява военно закононарушение “, се споделя в заключителното официално съобщение. „ Ние предизвестяваме за действителната заплаха от разширение на войната вследствие на отхвърли на Израел да спре своята експанзия и на неспособността на Съвета за сигурност [на ООН] да наложи интернационалното право, с цел да приключи тази експанзия.

Малко хора, с които приказвах на срещата на върха, чакаха Израел да обърне доста внимание. Вместо това беше ясно, че тази среща на върха и предопределеното от нея обръщение за единение бяха ориентирани към най-големия покровител на Израел - Съединените щати. Лидерите желаят администрацията на Байдън и Западът като цяло да окажат задоволителен напън върху Израел, с цел да спре войната изцяло.

Но това, за което не можаха да се спогодят, беше по какъв начин да реализират че. Срещата на върха събра някои странни другари по легло - индикатор за това какъв брой обезпокоен е районът от събитията в Газа, които излизат отвън техния надзор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР