Лица, които не са платили семейни издръжки, да не могат

...
Лица, които не са платили семейни издръжки, да не могат
Коментари Харесай

Без право на паспорт в Босна и Херцеговина при неизплатена издръжка

Лица, които не са платили фамилни издръжки, да не могат да получат паспорт в Босна и Херцеговина, а към този момент публикуван паспорт на такива лица да може да бъде лишен. Това планува предлагането за промени и допълнения към закона за пътните документи на Босна и Херцеговина.

В момента законът в Босна и Херцеговина разрешава да бъде отказана молба за издаване на такива документи, единствено в случай че съществува основателно подозрение, че вносителят на настояването ще избегне осъществяване на получено имуществено-правно обвързване от брачно отношение или отношение сред родители и деца.

С препоръчаните допълнения издаването на паспорт няма да бъде допустимо, в случай че отговорностите по отношение на децата на разведени родители не са погасени, а в такива обстановки отнемането на към този момент публикуван паспорт ще бъде наложително. Ако измененията бъдат утвърдени, всички органи, които дават отговор за въпроса за издръжката, ще бъдат задължени да внасят данни за несъблюдение на заплащането на прехрана на органите, които дават отговор за издаване на пътни документи. Те ще бъдат задължени да водят специфични регистри и по електронен път да внасят данните в централния указател на пътните документи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР