Литовският премиер Саулюс Сквернелис заяви вчера, че ще остане на

...
Литовският премиер Саулюс Сквернелис заяви вчера, че ще остане на
Коментари Харесай

Литовският премиер се отказа от обещанието си да подаде оставка

Литовският министър председател Саулюс Сквернелис съобщи през вчерашния ден, че ще остане на поста, макар че даде обещание да подаде оставка след провалянето си на президентските избори през май, заяви " Ройтерс ".

Сквернелис, някогашен полицейски началник, който оглави предизборната акция на Литовския съюз на селяните и зелените през 2016 година, се кандидатира за президент през май, само че не стигна до втория тур. Той сподели по време на акцията, че ще подаде оставка като министър председател, в случай че не завоюва изборите и удостовери в изборната нощ, че ще се отдръпна.

" Решението (за оставката) бе чисто прочувствено, може би не трябваше да го споделям тъкмо тогава, в нощта на изборите ", сподели министър председателят пред публицисти във Вилнюс след среща с новоизбрания президент Гитанас Науседа. " Ако имаше други политически сили, (желаещи) да основат нова коалиция и ново държавно управление, щеше да е по-лесно за мен, само че през днешния ден обстановката е такава, че с 1.5 години до общите избори, никой не желае да поеме отговорността ", добави той.

Сквернелис се класира трети на първия тур на президентските избори, като на балотаж отидоха Ингрида Шимоните, някогашен финансов министър, и Гитанас Науседа, икономист, който завоюва изборите.

Следващата седмица държавното управление на Сквернелис е изправено пред избор на доверие в Народното събрание, предизвикан от встъпването в служба на Науседа на 12 юли. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР