Литературният критик Младен Влашки и проф. Галина Лардева ще водят

...
Литературният критик Младен Влашки и проф. Галина Лардева ще водят
Коментари Харесай

Младен Влашки и Галя Лардева водят новите Духовни маршрути в...

Литературният критик Младен Влашки и проф. Галина Лардева ще водят пловдивчани и гостите на града по новите „ Духовни направления в Пловдив”, които провежда издателство „ Летера”.

Четирите обиколки са отдадени на литературата и изобразителното изкуство. Първият маршрут започва на 18 септември от 10.30 часа пред къща „ Ламартин” с лидер Младен Влашки.

С него ще тръгне и артистът Петър Тосков. Маршрутът ще съчетае разнообразни пловдивски места и техните литературни облици.

Участниците в духовния маршрут ще минат по ул. „ Княз Церетелев”, " Хемус " и около Античния спектакъл ще стигнат до двора на църквата „ Света Богородица”. Така ще напомнят „ Фаустино” на Недялко Славов, „ Хълма” на Димитър Кирков и „ Тераса на Иван Теофилов.

Маршрутът ще продължи около площад „ Джумая”, някогашния клуб „ Кристал”, ул. „ Цариброд” и „ Христо Г. Данов”.

Всяка една от тези местоположения е обвързвана с известно произведение Иван Вазов, Захари Стоянов, Йордан Велчев и Георги Райчевски.

Следващият нравствен маршрут е на 19 септември от 11 часа и той е обвързван с Изобразителното изкуство. Негов лидер от Балабановата къща ще е проф. Галина Лардева.

Той ще показа по традиция тазгодишното издание на Националните есенни изложения, в които вземат участие девет създатели в дворовете и къщите на Стария град – Балабанова къща, къща Хиндлиян и Постоянната експозиция Мексиканско изкуство.

Следващите духовни направления ще са на 25 септември и 2 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР