Листата от доматите могат да се използват за подхранване на

...
Листата от доматите могат да се използват за подхранване на
Коментари Харесай

Листата от доматите могат да бъдат много полезни за градината

Листата от доматите могат да се употребяват за поддържане на други растения

Реколтата от домати ще стартира напълно скоро и ще можем да си създадем туршия за зимата. Всички обичат доматите, те са здравословни и вкусни. Този зарзават върви добре с съвсем всички ястия. Ако не използваме домати, тогава ги заместваме с доматено пюре. Доматите се употребяват от тези, които са на диети и от последователите на вярното хранене.

Днес ще поговорим за това какво да вършиме с листата от доматите, откакто към този момент сте събрали реколтата. Мнозина просто ги изхвърлят или го оставят да изсъхнат. Но има и зеленчуци, които узряват след брането на домати и точно за тях можете да употребявате растенията от домати. Те защищават други растения от заболявания.

Вредители
Необходим ви е към един кг зелена маса, която да поставите в кофа с топла вода. Оставете за към 5-7 часа. След това извадете зелената маса и настържете домакински сапун в настойката, тъй че да се разтвори по-бързо.

Можете да напръскате всички растения. Това е чудесно средство против колорадски бръмбар.

Тор
Всички растения се нуждаят от поддържане. Напълнете две трети от кофата с коприва, листа от домати и глухарче. Залейте цялата примес с вода и сложете на слънце в продължение на две седмици, като разбърквате понякога. Смесете получената настойка с вода 1 към 10 и полейте растенията.

Вместо компост можете да употребявате пепел от тази зелена маса. Пепелта се употребява по-често след прибиране на реколтата за поддържане на почвата за идващия сезон.

Вижте още: Консумацията на броколи може да бъде и потребна, и нездравословна

Не изхвърляйте растенията от домати след прибиране на реколтата. По-добре да извършите отличен тор и средство против вредители.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР