Лишен от свобода, настанен в Пазарджишкия затвор, заведе дело срещу

...
Лишен от свобода, настанен в Пазарджишкия затвор, заведе дело срещу
Коментари Харесай

Затворник иска полимерна пломба, болял го умъртвен зъб

Лишен от независимост, настанен в Пазарджишкия затвор, заведе дело против началника на тъмничното заведение Веселин Коцев с искане ответникът да го изведе на открито, където за негова сметка персоналният му стоматолог да му сложи полимерна пломба.

Мъжът се жалва пред Административния съд от мощни болки, които му пречели да се храни и спи. Поставените му скоби пък непрекъснато падали. Отбелязва още, че в затворническия зъболекарски кабинет нямало нужната техника за изработка на полимерни пломби.

По време на процеса арбитър Георги Видев е изискал от Коцев да извърши желанието на ограничения от независимост да се лекува при персоналния си стоматолог. Тогава обаче ищецът дава отпор с претекста, че такова съглашение не може да се реализира, защото възможният миг на извеждане за външно лекуване зависел напълно от началника на пандиза.

От показаните обстоятелства е видно, че на 17 октомври мъжът е извеждан за слагане на фотополимерна пломба, съгласно настояването му. Зъболекарят на пандиза пък показва информация, че фактически сега има проблем с техниката, само че и че въпросният зъб е убит и няма по какъв начин да е мъчителен.

В последна сметка магистратите оставят без разглеждане настояването, като предлагат „ да бъде насърчаван разговорът сред лишените от независимост и администрацията на пандиза, вместо да бъдат водени каузи, като актуалното (отнемащи време и ангажиращи разнообразни чиновници на пандиза със правосъдния развой, в това число, свързани с организация и разходи по конвоиране на ограничения от свобода), при което в никакъв случай не е имало спор по отношение на извеждането на молителя за лекуване отвън пандиза “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР