Лишаването на Република Сръбска от държавен статут ще доведе до

...
Лишаването на Република Сръбска от държавен статут ще доведе до
Коментари Харесай

Руският посланик в Белград: Назрява нова криза на Балканите

Лишаването на Република Сръбска от държавен статут ще докара до нова рецесия на Балканите. Това предизвести съветският дипломат в Сърбия Александър Боцан-Харченко в изявление за телевизия Pink, предава РИА „ Нов ден “.

Руският посланик изрази сериозна угриженост по отношение на наличието на Декларацията на „ Партията на демократичното деяние “ (ПДД), водена от водача на мюсюлманската общественост в Босна и Херцеговина Бакир Изетбегович. Документът се застъпва за единството на република Босна и Херцеговина под управлението на един президент. Сега страната е формирана от федерацията Босна и Херцеговина (мюсюлмани и хървати) и Република Сръбска, която в Тристранното председателство е показана от Милорад Додик. Декларацията в действителност планува Република Сръбска, където главно живеят сърбите, да бъде лишена от статут на република.

Боцан-Харченко счита, че този проект ще докара до рецесия и акцентира, че показва тази угриженост от името на Русия. Според дипломата, Декларацията на ПДД нарушава Дейтънското съглашение (което постави завършек на гражданската война в БиХ през 1995 г.) и също по този начин е регресивно, съобщи организация " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР