Лишаване от свобода до 2 г. за съжителство с малолетенПрез

...
Лишаване от свобода до 2 г. за съжителство с малолетенПрез
Коментари Харесай

18 непълнолетни ромки родиха в Свиленград

Лишаване от независимост до 2 година за общуване с невръстен

През 2019 година прокуратурата в Свиленград е образувала 14 наказателни производства за общуване с ненавършили 16 година девойки. Общо 22 малолетни са признати в Акушеро-гинекологичното поделение на свиленградската болница от началото на годината до момента. 18 ромки към този момент са невръстните родилки. Други 4 са лежали в стационара за лекуване.

Една от тях е малолетна. Именно тя е скочила от втория етаж на болничното заведение. Момичето, което е от Любимец, се хвърли от прозореца към 10 ч. на 14 септември след импровизиран аборт. Малолетната е била откарана в неврохирургията в Хасково с фрактура на лумбален прешлен, след което е трансферирана в Пловдив. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Лишаване от независимост до 2 години, пробация или публично неодобрение е глобата, планувана в Наказателния кодекс за общуване на пълновръстен с малолетна или малолетна.

Случаите, при които се постанова оптималната присъда, обаче са редки. Повечето неосъждани до тогава получават административно наказване – санкция, която нормално е в размер на 1000 лв.. Мотивите за това са, че става въпрос за млади фамилии, които би трябвало да се грижат за децата си, споделиха от Районния съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР