"Липсващите гласове, които ни трябват, се надяваме да дойдат от

...
"Липсващите гласове, които ни трябват, се надяваме да дойдат от
Коментари Харесай

Лорер: Никой в Европа не разбираше какво искаме от Македония

"Липсващите гласове, които ни трябват, се надяваме да дойдат от поддръжниците на Има Такъв Народ в Народното събрание. На нас постоянно ни се желае да имаме вяра, че даже в опозицията – ГЕРБ, Движение за права и свободи, има почтени хора, които в действителност мислят за България, само че защото това не се е случило до момента, се надяваме поддръжката да я намерим от хора в „ Има подобен народ”. "

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред

Според него същинската причина за вота на съмнение е боязън от опозицията.

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи се усещаха удобно 12 години. И в този момент се уплашиха, че този комфорт ще спре – стопански, правосъден. Те са един воденичен камък за развиването на България. В момента, в който започнахме да отлепяме от дъното, те споделиха: „ Стига толкова””, изясни Лорер.

Според него претекстовете, с които е бил подаден вотът на съмнение, са несъстоятелни.

„ Това стана ясно още в хода на самия спор в Народното събрание. Растежът е над 4%, износът ни е рекорден, задграничните вложения са се вдигнали 3 пъти от предходната година”, разясни министърът на нововъведенията и растежа.

По думите му смяната, която се е случила у нас, в действителност е невиждана в доста сфери.

„ Политиката стана транспарантна, публичният спор е безусловно открит. Всички вложители са извънредно удовлетворени от това. Уверявам, че смяната остава тук и на никое място не си отива, без значение опитите на опозицията”, добави Даниел Лорер.

На въпрос по какъв начин държавното управление дава отговор на рецензията, че министър председателят се е скрил зад Народно събрание по проблема със РСМ, той изясни следното:

„ Премиерът и държавното управление казахме нещо доста ясно. Казусът е толкоз мъчителен за българския народ, че не е вярно дребна група от хора да взима това решение. За сметка на това обаче 6 месеца работихме извънредно интензивно, с цел да изправим вредата в българската дипломация в продължение на години. Тя беше безусловно закопана. Никой в Европа не разбираше какво желаеме от Северна Македония”.

Той добави, че от „ Продължаваме Промяната” работят и по сюжет за нови избори, и по сюжет за нов кабинет.

„ За нас е извънредно значимо демократичната процедура да бъде изчерпана до дъно. Тоест и трите мандата в кабинета да бъдат отработени. С актуалното държание на опозицията сме в една мощна позиция да покажем на българските гласоподаватели кой в действителност тежи на българската икономика”, разясни той.

„ Мисля, че обществото се убеди, че Петков изведе България в тези 6 месеца в изключителна борба против 3 рецесии и против съпротива, която във всеки един миг се опитваше да делейрира измененията, които сме обещали”, сподели още Даниел Лорер.

На въпрос дава ли България оръжие на Украйна през Полша, министърът сподели следното:

„ България изнася доста оръжия, само че нищо от това не отива непосредствено за Украйна. Винаги, когато има военни спорове по света, продажбите на оръжия се умножават”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР