Липсващ адвокат спъна старта на делото срещу петимата участници в

...
Липсващ адвокат спъна старта на делото срещу петимата участници в
Коментари Харесай

Липсващ адвокат спъна делото срещу ОПГ-то, арестувано с дрога за 72 бона в Пловдив

Липсващ юрист спъна старта на делото против петимата участници в ОПГ, хванато с  опиати в огромни размери  - марихуана с общо нето тегло над 12 кг. на стойност от 72 хиляди лв.. Днес трябваше да се рагледа разпоредителното съвещание против тях, с цел да стане ясно дали ще пожелаят кратко разследване или разпит на всички очевидци и движимости лица в производството.  Съдът обаче насрочи делото за друга дата, заради неналичието на отбрана на единия обвинен.
Прочетете още
Както TrafficNews заяви участниците в незаконната група са Евгени Цветков(48), Душан Кодрич (27), Георги Филянов (28), Стефан Георгиев(49) и Петър Димитров (49). Те бяха задържани с още шест индивида  в схемата след спецакция на Криминална полиция- Пловдив взаимно с ГДБОП. 

По делото е изяснено, че участниците в схемата за дрога са си правили чести срещи в цялата страна. Извършени са процесуално-следствени дейности, измежду които и 22 претърсвания и изземвания на адреси и коли, намиращи се на територията на регионалните дирекции в Пловдив, Враца и Пазарджик. Те са били населявани и употребени от обвинените, като са били открити и конфискувани разнообразни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин. Сочен за лицето, което дава отговор за разпространяването на опиатите е точно Георги Филянов.

Филянов, който е от Сопот, е отговарял за  разпространяването на дрогата.Пакетирането на неразрешените субстанции се е правило в дома на бащата на Георги Филянов. Относно присъединяване  на обвинения Евгени Цветков се твърди, че той е правил чести интернационалните курсове до Испания, от където е набавял опиатите и ги е вкарвал в България. По делото има доказателства, че 8 кг от марихуаната е открита в буса на другия обвинен Петър Димитров. Участниците в схемата за дрога са си правили чести срещи в цялата страна.

Обвиняемите са били следени от служители на реда, влезнали в ролята на клиенти, които са създали и фиктивни покупко-продажби с някои от тях. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР