Липсата на споразумение между - и - е

...
Липсата на споразумение между - и  -  е
Коментари Харесай

Петко Георгиев за декларацията на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС: Показва, че върви процес на политическо легитимиране

Липсата на съглашение сред - и " - " е непрекъснат детайл от напрежението. Това съобщи журналистът Петко Георгиев в предаването " Тази събота " по БТВ. 

Въпреки острата замяна на реплики, играта с публиката в края на седмицата виждаме две значими крачки - има придвижване към сериозна поддръжка на държавното управление и основаване на конституционно мнозинствво. Не бива да се връзваме на конректни реплики, те са неизбежни, до момента в който не забележим съществени земетресения, уточни още Георгиев. 

Той разяснява и подписаната през вчерашния ден декларация сред ГЕРБ-, ПП-ДБ и Директива за птиците за прекъсване на избора на нов основен прокурор. 

" Само подписа на е задоволителен, с цел да се спре това, което Висш съдебен съвет е запонало да прави. Висш съдебен съвет сподели, че може да си обръща мнението няколко пъти за 24 часа, при вярно позвъняване, смс-и. Всички разбираме какъв брой неправилно е това. Тази декларация в Народното събрание демонстрира, че върви развой на политическо легитимиране на общото схващане -  промени в закона, определен нов върховен орган на правосъдната власт и по-късно да се върви към избор на нов основен прокурор, сподели още той.

Според политологът Цветанка Андреева е фактор в заформящото се конституционно болшинство. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР