Липсата на реална подкрепа за Украйна от страна на България

...
Липсата на реална подкрепа за Украйна от страна на България
Коментари Харесай

Плевнелиев нападна Кирил Петков: Срам ме е

Липсата на действителна поддръжка за Украйна от страна на България не се харесва на Росен Плевнелиев. 

Всички страни от Европейския съюз оказват помощ на Украйна с оръжие, България праща чаршафи и одеяла.

Срам ме е от това деяние на държавното управление на Кирил Петков. Това отбелязва в свой анализ за БГНЕС Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.).

" Не чаршафи и одяла, господин министър-председателю! Помогнете на Украйна, с цел да спасите и нас българите! Единственото решение за сигурността на България и на нашата народна власт е да бъдем интегрирани по източния фланг на НАТО и на Европейския съюз ", добавя още той.

Лидерите на страните членки на НАТО в Югоизточна Европа идват в София

" Кирил Петков отиде в Скопие безусловно неопитен и регистрира като триумф своя явен дипломатически неуспех. Премиерът не може да се снима с Джо Байдън за две минути и да претендира, че е имал среща ", написа Плевнелиев.

Ето и целия текст:

Не му отива на Петков само и единствено да се изяснява с преждеуправляващите, освен това нелегално да ги арестува. Това е популизъм, който разрушава България.

Искрено скърбя, че българското държавно управление е комплицирано, изолирано и оставено единствено в Европейския съюз с Унгария на Орбан. Такъв е дипломатическият баланс през днешния ден по въпроса за поддръжката на Украйна. Всички останали държави-членки на Европейски Съюз оказват помощ с оръжие, техника, с каквото могат, а България праща чаршафи и одеяла. Срам ме е от това деяние на българското държавно управление, сякаш не са разбрали, че борбата за свободата на Украйна е борба за свободата на България. Като не са разбрали, че сигурността на България, просперитетът, бъдещето на нашите деца се подсигурява само като заслужен член на Европейски Съюз и НАТО. А когато пращаме чаршафи и одеяла, а всички останали пращат военно съоръжение, би трябвало да се срамим и би трябвало да пожелаеме от държавното управление да промени тази популистка настройка, популистко говорене и деяние.

Той извърши закононарушение против човечеството. Трябва да посочим ясно агресора. Трябва да кажем, че Украйна се бори и за свободата на нашите деца и би трябвало да я подкрепим в нейната обективна борба. Това значи да я подкрепим по всички вероятни способи, а не да се заиграваме популистки с русофилите в България. И това се отнася освен за президента Румен Радев, който от ден първи сподели, че е президент русофил популист. Това се отнася за министър-председателя Кирил Петков.

Не чаршафи и одяла, господин министър-председателю! Помогнете на Украйна, с цел да избави и нас българите!

Радев е към този момент в интернационална изолираност. Чуди се какво да измисли, съвсем никой не го посещава, съвсем на никое място не е поканен да отиде, с изключение на на някой конгрес или конференция, които локалната пропагандна машина, изключително на по-левите и русофилски медии, демонстрират като величествен триумф.

Президентът Радев през днешния ден е в интернационална изолираност. Когато сподели един път и по-късно повтори, че „ Крим е съветски “, той беше изолиран от интернационалната общественост. Когато обясняваше по какъв начин би трябвало да плащаме на Русия да ремонтира за кой ли път прословутите МиГ-29, в случай, че ние глобяваме Русия. Когато обясняваше по какъв начин би трябвало да купуваме Грипени, а не Ф-16, той се опитваше да сложи още веднъж и още веднъж България в изолираност.

Единственото решение за сигурността на България и на нашата народна власт е да бъдем интегрирани по източния фланг на НАТО и на Европейския съюз.

Българският народ не схваща, българският министър-председател явно не схваща какво може да последва, в случай че се случи нещо отвън Украйна, да вземем за пример, в Сърбия или Босна и Херцеговина, или в района, който е толкоз елементарно да бъде запален от упоритостите на Путин да дестабилизира Европейски Съюз и да разрушава основите на интернационалното право.

Г-н министър-председател, наясно ли сте какви са нашите радари? 50-годишни съветски, неизползваеми за нищо.

Наясно ли сте господин министър-председател, че прословутите МиГ-29, които Радев обича и си ремонтира благодарение на съветските сътрудници, ще бъдат разпознати от нашите атлантически сътрудници като съветски, а не като съюзнически самолети.

Тези радари ще служат на съветската съгласуваност, а не на българската и натовската.

Г-н министър-председател, събудете се, действайте незабавно!

Единственото качество на в този момент настоящия министър на външните работи, тъй като надали някой й знае името, е, че е била служителка на офиса на президента Радев. Вероятно е била секретарка на Стефан Янев. И в случай че това е външният министър на България, ние към този момент берем огромни кахъри. Ние сме беззъби и оставяме премиера Кирил Петков и президента Радев с неговите потвърдени русофилски и популистки настройки, подложен в интернационална изолираност, да господства българската външна политика.

От друга страна е извънредно неопитният и в този момент започващ да навлиза в нещата министър-председател на България с всичките неточности, които се позволиха в първите 100 дни. Не можете да отидете в Скопие и да сте безусловно неопитен и освен това да отчетете като триумф нещо, което беше явен дипломатически неуспех. То по-скоро наливаше вода в мелницата на пропагандата на Скопие, вместо да взема решение същински проблеми в Европейски Съюз на добросъседството и в връзките сред България и районен съд Македония.

Не можете да отидете в този момент и да се снимате с Джо Байдън за две минути и да претендирате, че сте имали среща. Не може на тази среща за две минути и някъде по коридорите да обяснявате още веднъж какъв брой неприятно е било бившето ръководство на България и по какъв начин „ Турски поток “ бил национално изменничество, което безусловно не е правилно. Тръбите на „ Балкански поток “, а можем умерено да го назовем „ Български поток “ са благосъстоятелност на България и на децата на България. За тези тръби бяха вложени 3 милиарда лв.. Приходите за първите четири години от преноса на газ през България са над 800 милиона лв.. Това добра договорка ли е господин министър-председател? Смятам, че това е добра договорка, тъй като децата на България са притежатели на тези тръби. Ако на следващия ден по тях потече американска или азерска газ, някой би трябвало да благодари на министър-председателя Бойко Борисов и на президента Росен Плевнелиев, които са се борили тези тръби да бъдат български. Защото президентът Радев и неговата политическа партия по този начин бяха подготвили преди този момент „ Южен поток “, че той щеше да е съветска благосъстоятелност. Смятам, че ние сме защитили интереса на България.

Не му отива на министър-председателя само и единствено да се изяснява с преждеуправляващите, освен това нелегално да ги арестува. Това е популизъм и този популизъм разрушава българската народна власт, приключва разбора си за БГНЕС президентът Росен Плевнелиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР