Липсата на компоненти в автомобилното производство отново се показа и

...
Липсата на компоненти в автомобилното производство отново се показа и
Коментари Харесай

След чиповете, сега няма емблеми за новите коли

Липсата на съставни елементи в автомобилното произвеждане още веднъж се появи и след рецесията с чипове, един от най-големите автомобилни производители в света – Ford се оплака от нов дефицит, който ще аргументи закъснение в поръчките. Американската компания не може да се достави с емблеми и моделни означения, които да сложи върху новите коли, които създава.



Информация за това идва от The Wall Street Journal, които се базират на свои източници. Те оповестяват, че най-пострадали от неналичието на тези съставни елементи са моделите от F-серията, които са и най-продавани в Съединени американски щати. От Ford са се постарали да намерят други снабдители и решения, само че това се оказало сложна задача.

От компанията даже тествали вид с 3D принтиране и краткотрайни емблеми, които да послужат до момента в който същинските дойдат, само че това също се оказало неприятен вид. Всеки автомобил, който дойде при клиент без емблема ще получи такава на по-късен стадий, когато бъде налична



Tribar Technologies, компанията, която доставя външна обшивка и други елементи за редица автомобилни производители, в това число Ford, беше принудена да спре производството през август, поради изхвърляне на промишлени химикали в локална канализационна система. За благополучие химикалите бяха уловени, преди да причинят обилни екологични вреди, тъй че компанията сподели, че в този момент работи с цялостен потенциал. За в този момент няма удостоверение от фирмите дали това е повода за забвянето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР