Липсата на избран председател на Столичния общински съвет означава пълно

...
Липсата на избран председател на Столичния общински съвет означава пълно
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Проблемите на общината са по-важни от партийните ни пристрастия

" Липсата на определен ръководител на Столичния общински съвет значи цялостно блокиране на работата на Софийска община. Кризата в Общинския съвет заплашва да се трансферира като рецесия в цялата община. Опитваме се да намерим краткотрайно решение, най-малко до гласуването на бюджета... Стоейки в този политически клинч, започваме да блокираме работата на обособените звена, институции, кметства в Столична община ".

Това сподели пред БНР общинският консултант от " Синя София " проф. Вили Лилков.

И акцентира, че най-добре е в Общинския съвет да има ясно политическо болшинство, което да носи отговорност за ръководството.

" Необходими са отстъпки, които би трябвало да направи всяка една от политическите групи в Общински съвет. В момента са насъбрани много несъгласия сред главните две политически обединения - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България - " Спаси София "... Смятам, че можем да намерим излаз от тази обстановка ".

В предаването " Неделя 150 " проф. Лилков акцентира, че проблемите на жителите и на Общината са по-важни от партийните ни пристрастия и от решенията на политическите централи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР