Липсата на доверие в местната власт в Благоевград през последните

...
Липсата на доверие в местната власт в Благоевград през последните
Коментари Харесай

Методи Байкушев, ПП-ДБ: Инвеститорите и работодателите не вярват на политиците в Благоевград от последните години

„ Липсата на доверие в локалната власт в Благоевград през последните години от страна на работодателите докара до отлив на вложения, по този начин се стигна до почналото с бързи темпове обезлюдяване на регионалния център “, сподели Методи Байкушев, претендент за кмет на Благоевград на обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ пред Nova в предаването „ На фокус “. 

Неконкурентноспособната стопанска система се обрисува главен проблем в регионалния град. За последните 15 години единствено един вложител е разкрил тук 350 работни места.

Байкуишев означи, че до момента в който някои претенденти за кмет, към този момент заемали тази служба, не престават да дават обещание, както преди години, основаването на огромна и развита индустриална зона, като панацея за възраждането на града и задържането на жителите му, значително свободни и пустеещи постройки в общината не престават да се разрушават от неспособността на локалната власт да притегли и настани там вложители.

„ Именно корупцията в общината е повода тук да няма същинска икономическа интензивност “, безапелационен бе Методи Байкушев, който на въпроса „ На какъв брой оценявате корупцията в Благоевград от 1 до 10 “, отговори с „ 10 “.

За разлика от него досегашният кмет от Има Такъв Народ, в този момент самостоятелен и подсилен от ГЕРБ Илко Стоянов самоуверено съобщи: „ За мен е чисто малко – 2 “, с което провокира плевел смях.

„ Всички го играят „ самостоятелни “, само че подкрепени от други партии, аз се чудя от какво се тормозят “, съобщи Методи Байкушев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР