Липса на адвокат спъна днешното дело за меле през 2021

...
Липса на адвокат спъна днешното дело за меле през 2021
Коментари Харесай

Липса на адвокат спъна делото за мелето в Кючука, причинено от Минко с Поршето

Липса на юрист спъна днешното дело за меле през 2021 година с потърпевш в Кючука. Виновният за случая Минко Минков, който бе зад кормилото на джип „ Порше “ и под въздействието на кокаин се яви в правосъдната зала дружно с различен участник в злополуката, който е и обвинен.
Минко Минков е упрекнат за това, че на кръстовището на ул. „ Ст.Стамболов “ с ул. „ Славееви гори “, при ръководство на Порше е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност, при изискванията на без значение съпричиняване с другия обвиняем Диян Христов е предизвикал тежка телесна щета на потърпевшата Нелина Д.
Припомняме, че злополуката стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. Скъпото возило е било благосъстоятелност на пловдивската компания „ Корект Инвест “, само че го карал Минков. Той чествал имения си ден с другари вечерта преди случая, а купонът траял до сутринта. След това той тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която карал била много над разрешената, а на кръстовището с ул. „ Славееви гори “ водачът на Поршето настигнал движещ се пред него „ Нисан “. Другото возило било ръководено от 18-годишен водач. След това Поршето подхванало изпреварване и когато съвсем се изравнил с Нисана поради препречване на пътя на Поршето последвал удар сред двете коли. Това се случило при маневра „ ляв завой “ на водача на Нисана.
Вследствие на удара лекият автомобил на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата блъснала второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната повърхност на култивиран парк. След произшествието лидерът на лекия автомобил „ Нисан “ е бил тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като пробите са негативни.
Минко обаче избягал от произшествието, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно виновният водач на Поршето се е явил в 5 районно управление (на МВР) – Пловдив, съпроводен от татко си. Тестът му за кокаин е отчел позитивен резултат, като по-късно в кръвната му проба удостоверила резултата.
2 години по-късно делото бе импортирано в съда след голям брой направени експертизи и връщане на прокуратурата за премахване на неточности в обвинителния акт. Днес трябваше да стане ясно дали обвинените ще признаят виновността си и ще пожелаят кратко разследване. Липсата на отбраната на обвинения Христов обаче спъна старта на разпоредителното съвещание. Предвид този факт неговият клиент Диян Христов съобщи, че държи на своя юрист и желае делото да бъде планувано за друга дата.
Така съдът отсрочи делото за месец април.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР