Лионел Меси получи Златната топка за най-добър играч за осми

...
Лионел Меси получи Златната топка за най-добър играч за осми
Коментари Харесай

Меси грабна Златната топка за осми път

Лионел Меси получи Златната топка за най-хубав състезател за осми път в кариерата си. Аржентинецът, който изведе страната си до международната купа предишния декември в Катар, изпревари конкуренцията на Ерлинг Хааланд от Манчестър Сити и Килиан Мбапе от ПСЖ.

Това е осма сходна премия в кариерата на Меси. Играчът на Интер Маями победи с наградата и през 2009, 2010, 2011, 2015, 2019, 2021. Аржентинецът към този момент има 3 трофея повече от Кристиано Роналдо, който е с пет такива награди. Мишел Платини, Йохан Кройф и Марко ван Бастен имат по три Златни топки.

" Преди всичко, желая да благодаря на всички, които са дали своят вот за мен. На всичките ми съотборници в отбора на Аржентина, които ми помогнаха да спечелим международната купа. Искам да кажа, че Хааланд и Мбапе са невероятни играчи. Те реализираха всичко и съм уверен, че идващите години един от тях ще завоюва Златната топка. Не се колебая, че дълги години ще господстват по терените. Тази вечер имах шанс, да взема тази премия. Искам да загатна особено и на хората, които постоянно са били до мен. И по време на Мондиал 2022, които ми помогнаха да сбъдна огромната си фантазия. Благодаря на фамилията ми, на брачната половинка ми и синовете ми. Те постоянно са били до мен. За край желая да загатна името на Лионел Скалони, за това, което той направи за нас. Благодаря и на всички аржентинци ", съобщи спечелилият.

Церемонията, която е под №67 в историята на премията, се състоя в Париж довечера. На нея Джуд Белингам бе определен за най-хубав млад състезател. 20-годишната звезда на Реал Мадрид, който преди два дни реши Ел Класико с 2 гола, разгласи, че е доста горделив да вземе този приз. „ За мен той значи доста “.

В топ 10 на  класацията влезе нападателя на Наполи Виктор Осимен. Той е първият състезател на Наполи в историята влезнал в топ 10 на тази ранглиста. Той се класира на осмата позиция. Десети бе Лука Модрич, а девети – Бернардо Силва от Манчестър Сити.

Наградата за най-хубав вратар отиде при Емилияно Мартинес. Стражът на Астън Вила стана международен първенец с Аржентина. Интересното бе, че до момента в който излизаше на сцената, с цел да получи наградата с името на Лев Яшин, цялата зала го освирка бурно.

Ерлинг Хааланд получи наградата на името на Герд Мюлер за най-хубав голмайстор. Норвежецът вкара 56 гола за Манчестър Сити. Именно жителите завоюваха премията за най-хубав клуб. Това е втора поредна година с тази премия за първенеца на Англия.

На седмото място в ранглистата за Златната топка остана Хулиан Алварес. Шести бе нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, а пети – създателя на победния гол на финала в Шампионската лига Родри. На четвъртата позиция остана Кевин де Бройне от Манчестър Сити.

При дамите Айтана Бонмати завоюва Златната топка. Тя стана международен първенец с Испания и взе Шампионската лига с Барселона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР