LinkedIn обяви нов кръг от съкращения на работни места с

...
LinkedIn обяви нов кръг от съкращения на работни места с
Коментари Харесай

LinkedIn съкращава 670 служители

LinkedIn разгласи нов кръг от съкращения на работни места с към 670. Компанията, която стои под шапката на Microsoft разгласи, че съкращенията ще обиден инженери, хора от финансовите екипи.

Новината пристигна откакто LinkedIn редуцира 716 работни места през май и последва съкращения в други огромни софтуерни компании, написа BBC.

Този кръг от съкращения на работни места съставлява близо 3% от работната мощ на компанията от нейните 20 000 чиновници.

Социалната бизнес мрежа има към 950 милиона консуматори.
 LinkedIn редуцира стотици чиновници
LinkedIn редуцира стотици чиновници

Социалната мрежа на Microsoft стопира китайското си приложение

Спадът в разноските за реклама, удари компанията, макар че тя продължава да записва нови членове. През четвъртото тримесечие на 2023 година приходите й са се нараснали с 5% на годишна база, по отношение на 10% през предходното тримесечие.

От края на 2022 година започнаха огромни съкращения в софтуерния бранш от фирмите Amazon, Meta и компанията майка на Гугъл Alphabet. Миналия януари 2023 година компанията майка на LinkedIn Microsoft разгласи 10 000 съкращения.

Компании като тези влагат все по-сериозно в технологии от света на изкуствения разсъдък, като ChatGPT (която е благосъстоятелност на Microsoft) и Bard (на Google).

Технологичният бранш в Съединени американски щати разгласи най-вече съкращения на работни места тази година, с над 150 000 съкращения, съгласно неотдавнашен отчет на консултантска компания по заетостта от Съединени американски щати Challenger Gray & Christmas.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР