LinkedIn е най-голямата мрежа за професионални кадри и за професионално

...
LinkedIn е най-голямата мрежа за професионални кадри и за професионално
Коментари Харесай

Емануел Тонев: Алгоритъмът на LinkedIn толерира хора, които са автентични и себе си

LinkedIn е най-голямата мрежа за професионални фрагменти и за професионално развиване. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус " специалистът по цифров маркетинг Емануел Тонев. " LinkedIn  дава късмет както на бизнеса да намерят своите евентуални бъдещи чиновници и клиенти, по този начин и на самите консуматори да намерят своите бъдещи работодатели, фриланс планове и изцяло развиване ", сподели Тонев.

LinkedIn е малко по бизнес насочена платформа. Точно по тази причина в тази платформа се цени повече професионалната, по-умерената визия, сподели още Емануел Тонев.

По думите му, най-главната част в LinkedIn профила, това са фотографията и банерът – там можем да прибавим повече информация за нас самите, за нашите бъдещи и някогашни планове, така наречен " хедлайн " заглавия. Можем да прибавим разнообразни хаштагове, които ни дефинират в коя сфера желаеме да се развиваме. Имаме алтернатива да прибавим рекомендации и повече информация като цяло. Точно тук можем да проявим креативност. Това, съгласно експерта, би ни помогнало да продадем нас самите, да покажем нашите умения, нашите експертизи по най-удобния за нас метод. 

Много експерти настояват, че LinkedIn е една по-консервативна обществена мрежа в съпоставяне с Facebook или Instagram, само че съгласно Емануел Тонев платформата също търпи развиване в последните години: " Нещо, което виждам в последните няколко години е, че LinkedIn от бизнес платформа става по-социализирана, по-социална платформа. И към този момент там както бизнесът, по този начин и общественото продава. Много експерти и специалисти в разнообразни области стават авторитетни точно чрез обществената част. Според експерта, всяка една платформа е консервативна сама по себе си, просто би трябвало да преборим това и да се ангажираме от ден на ден и повече с новите функционалности.  

" Алгоритъмът на LinkedIn толерира хора, които са достоверни, които са себе си, които валидират това, което знаят по наличните способи, логаритъмът обича консистентността, не обича внезапните промени. Новото в логаритъма на LinkedIn преди всичко са публикациите, които дават късмет на специалистите да получат съответните значки, които демонстрират, че са специалисти. Отделно има новости във функционалностите, анализите и така нататък, описа още Емануел Тонев.

Според него видеосъдържанието също е добра тактика, стига да е вярно усъвършенствано.

" Когато един човек желае да промотира себе си и бизнеса си с видео в LinkedIn, то самото видео би трябвало да бъде направено съответно за тази платформа. За бизнеса в LinkedIn е значимо да бъдеш достоверен, да бъдеш действително себе си, по какъв начин искаш да се показваш пред техните клиенти, сътрудници, публики и да съдържа потребно наличие. В момента се цени същинското, достоверното, а не това, което е лъскаво, с някакъв дизайн, и това, което е минало някаква обработка, “ разясни Емануел Тонев.

Социалната мрежа може да направи името ви по-разпознаваемо и да помогне на кариерното ви развиване.

Според специалиста по цифров маркетинг Емануел Тонев за един започващ бизнес, който желае да направи профил в платформата LinkedIn най-важното е да си дефинира първо задачите – това е основно и основополагащо в маркетинга, пък LinkedIn като обществена мрежа малко или доста е обвързана с маркетинга. На второ място най-важно е да се усъвършенства профила - да се попълни информацията, която е съответстваща за бизнеса или индивида. И на последно място според от избраните цели би трябвало да се разгласява такова наличие, което би било потребно както за теб, по този начин и за твоята публика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР